Київ. 26 липня. УНІАН. Громадські діячі та представники батальйону «Торнадо» вимагають від правоохоронців розслідувати корупційні схеми посадовців часів екс-президента Віктора Януковича у регіонах.

Під час прес-конференції в УНІАН заступник командира добровольчого батальйону «Торнадо», журналіст, громадський діяч Сергій Батяшов оприлюднив чисельні корупційні факти команди Януковича на Хмельниччині, які, за його словами, не розслідуються.

«Патріоти України провели власне розслідування відносно регіональних функціонерів часів Януковича. Сьогодні ми можемо говорити про те, що безкарність відроджує корупцію. Потрібно доносити цю проблему до загалу. До нас звернулись активісти з Хмельницької області з проханням звернути увагу на місцевих олігархів, які сколотили свій бізнес за часів Януковича і зараз продовжують спокійно грабувати нашу країну. Серед них – екс-губернатор. Сучасні корупціонери беруть за приклад досвід своїх попередників – «пташенят Януковича», які нічого не втратили, безперешкодно покинули країну, але чимало їх лишились в Україні і їхній бізнес процвітає. Ми не хочемо цього допустити», - сказав Батяшов зазначивши, що ветерани «Торнадо» та громадські діячі планують їздити до регіонів, де продовжує процвітати корупція, аби допомогти місцевим мешканцям у боротьбі з корупцією.

У той же час голова ВГО «Персональна відповідальність» Олег Шеремет наголосив на тому, що Хмельницька область – не єдина, де процвітає корупція. За його словами, всі матеріали, які були зібрані під час незалежного розслідування будуть передані до силових структур.

«Ми провели власне розслідування відносно таких перевертнів та плануємо надати всі матеріали СБУ, прокуратурі та МВС, щоб вони дали оцінку їхній діяльності. Такі люди є майже в кожній області. Мовчати ми не будемо. У нас є достатньо фактів по цим людям для того, щоб правоохоронні органи розібрались з ними. Якщо владою не буде вжито заходів , то народ сам винесе покарання корупціонерам і злочинцям», - заявив він.