Київ. 18 липня. УНІАН. Найвідповідальнішою фракцією у Верховній Раді за кількістю виконаних обіцянок є “Народний фронт”.

Про це політичний експерт Валентин Гладких повідомив на прес-конференції в УНІАН за результатами аналізу діяльності депутатів, проведеного аналітичним порталом “Слово і діло”.

“Як не парадоксально... Найбільш відповідальною фракцією у Верховній Раді наразі є фракція “Народний фронт”, яка виконала 48% своїх обіцянок”, - сказав експерт.

Відео дня

Він зазначив, що більшість виконаних «Народним фронтом» обіцянок стосувались зміцнення обороноздатності країни, й ситуація змушувала виконувати ці обіцянки.

За словами Гладких, аналіз показує, що чим більше провладні фракції мають владних повноважень, тим більше вони мають можливостей для виконання обіцянок.

Гладких повідомив, що на другому місці - фракція «Об’єднання «Самопоміч», яка виконала 42% своїх обіцянок, на третьому — фракція “Батьківщина” – 31%.

За його словами, фракція “Блоку Петра Порошенка” виконала 30% обіцянок, які давали депутати з її складу.

Такий самий відсоток виконання обіцянок у позафракційних парламентаріїв.

Крім того, Гладких повідомив, що депутати від Радикальної партії виконали лише 24% своїх обіцянок, з групи “Воля народу” - 14%, з групи “Відродження” — 13%, а “Опозиційний блок” виконав лише 7% своїх обіцянок.

В свою чергу головний редактор аналітичного портала "Слово і діло" Катерина Пітєніна уточнила, що, згідно методики, за якою здійснювалось дослідження, опозиційні сили також мали всі шанси домогтися високого рівня відповідальности, оскільки під категорію обіцянок підпадають зобов'язання не тільки щось робити, а й також обіцянки щось не робити.