Київ. 12 липня. УНІАН. До Генеральної прокуратури, НАБУ та НАЗК звернувся підприємець Микола Блошко з проханням розслідувати факт незаконного заволодіння будинком та 2 земельними ділянками у Києві родиною одного із заступників голови Адміністрації президента України.

З відповідним закликом до правоохоронних структур Микола Блошко звернувся сьогодні на прес-конференції в  УНІАН.

За його словами, внаслідок незаконних дій родина високопосадовця за 78 тис. грн придбала фірму з активами у понад 100 млн грн, якій належать права на будинок у 840 кв. м та 2 земельні ділянки на вул. Добровольчих батальйонів у Києві.

Як зазначив підприємець Блошко, незаконна схема була реалізована через двох суддів, яким, на його думку, надавалися відповідні вказівки та із залученням декількох фірм, що перепродавали майно підприємця одна одній.

У свою чергу адвокат  підприємця Тарас Нестеришин зазначив, що судові процеси, ініційовані власниками майна, зводяться нанівець через тиск на суддів.

За словами адвоката, наразі, незважаючи на рішення Апеляційного суду Дніпропетровської області, котрим скасована перереєстрація майна підприємця Блошка на фірму родичів заступника голови АП, майно підприємцю не повернуто.

Враховуючи такий перебіг подій,  Микола Блошко заявив, що залишає за собою право звертатися по допомогу до міжнародних судових інстанцій, а також створити "потужну громадську платформу для захисту громадян від свавілля чиновницької та суддівської систем".