Київ. 6 липня. УНІАН. Всеукраїнський союз церков євангельських християн-баптистів (ВСЦ ЄХБ) є законним власником відведеної для будівництва території, а також самої будівлі храмового комплексу «Миру, любові та єдності», про що свідчать підписані раніше угоди та установчі документи.

Про це на прес-конференції в УНІАН заявили заступник голови ВСЦ ЄХБ Сергій Мороз та керуючий справами ВСЦ ЄХБ Віталій Матвеєв.

Вони зауважили, що вирішили донести офіційну позицію церкви у зв’язку з оприлюдненням у ЗМІ та соціальних мережах неправдивої інформації про протиправні дії ВСЦ ЄХБ.

«ВСЦ ЄХБ, що діє через «Місіонерський євангелізаційно-благодійний центр об’єднання християнських церков України «Слово Життя», юридично є законним власником відведеної для будівництва території, а також самої будівлі, про що свідчать підписані раніше угоди та установчі документи. Будь-які спекуляції на цю тему є безпідставними. Ми наполегливо просимо представників ЗМІ дотримуватися професійної етики і перевіряти інформацію з надійних джерел», - йдеться у зверненні до ЗМІ.

При цьому представники ВСЦ ЄХБ наголосили, що готові надати всю необхідну інформацію на журналістські запити.

«Ми маємо право на це приміщення. Всі звинувачення, які лунають в нашу сторону, ми віримо, надіємось, що вони будуть спростовані з тих джерел, з яких вони вийшли», - наголосив Матвеєв.

Фото з прес-конференції:https://photo.unian.net/ukr/themes/73709