Київ. 29 червня. УНІАН. Екс-голова СБУ, лідер руху "Справедливість" Валентин Наливайченко закликає Верховну Раду ухвалити до кінця сесії законопроект про надання статусу учасника бойових дій добровольцям, які не увійшли до підрозділів ЗСУ та медикам-волонтерам, що брали участь в АТО.

Про це Наливайченко заявив на прес-конференції в УНІАН.

«Сьогодні рух «Справедливість» та наші партнери, насамперед медики-волонтери, учасники та ветерани АТО звертаємося з двома ключовими вимогами до влади, насамперед, до українського парламенту – настав час сьогодні на цій сесії ухвалити законопроект № 6202 і цим законопроектом законодавці мають надати статус учасника бойових дій медикам-волонтерам, добровольцям, які не увійшли до складу ЗСУ», - заявив він.

«Настав час владі визнати цих людей захисниками України, надати їм правові та соціальні та інші гарантії за визначенням учасником бойових дій… ми вимагаємо зробити велику справу справедливості стосовно добровольців та медиків-волонтерів! Вони це заслужили своєю кров’ю і потом», - підкреслив екс-голова СБУ.

Законопроект № 6202 про внесення змін до закону України "Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту" (щодо уточнення деяких положень) було зареєстровано у Верховній Раді16 березня 2017 року.