Київ. 22 червня. УНІАН. Українські IT-розробники запустили нову інтернет-платформу Сусід.Online, за допомогою якої жителі певного будинку зможуть познайомитися між собою, отримають можливість допомагати один одному в разі потреби, оперативно вирішувати побутові питання, а також проблеми цілого будинку або кварталу.

Про це повідомив засновник стартапу Микола Гаврищук на прес-конференції в УНІАН.

«Сервіс Сусід.Online офіційно запущено... У когось виникають проблеми з документами, у когось зі сміттям. У мене, приміром, проблема з гарячою водою і вимкненими ліфтами. І тому, ми розуміємо, що необхідно створювати інструменти комунікації між сусідами», - сказав він.

Гаврищук додав, що завдяки цьому ресурсу українці зможуть оперативно й легко звертатися до своїх сусідів за допомогою в разі виникнення будь-якої термінової проблеми. Крім того, онлайн-сервіс дозволить об'єднати всіх небайдужих жителів українських сіл і міст для захисту інтересів один одного та здійснення спільних проектів.

Засновник стартапу підкреслив, що ресурс Сусід.Online не є соціальною мережею, він не планує конкурувати з іншими схожими ресурсами, і його поява не пов'язана із забороною в Україні російських соціальних мереж «ВКонтакте» та «Одноклассники», оскільки розробники почали роботу над створенням цього проекту ще понад півроку тому.

Як повідомив співзасновник стартапу Андрій Санойца, також присутній на прес-конференції, на ресурсі Сусід.Online всі повідомлення буде розбито по темах, а тому користувачі зможуть легко знайти цікаву для них проблематику. Також на сайті є послуга термінового оповіщення мешканців конкретного будинку за допомогою sms-повідомлень та push-сповіщень у разі виникнення надзвичайної ситуації - пожежі, пограбування тощо.

Ще один співзасновник проекту Володимир Манелюк повідомив, що з наступного тижня розробники планують запустити на сайті сервіс «МастерОК», який сприятиме розвитку малого бізнесу. Його суть полягає в тому, що кожен користувач ресурсу зможе замовити або надати своїм сусідам будь-яку послугу.

«Сайт Сусід.Online є платформою для сервісів, які ми постійно оновлюватимемо. І першим сервісом, який ми запускаємо, буде «МастерОК». Цей сервіс уже на сьогодні містить у собі 3 тис. різноманітних послуг», - повідомив Манелюк.

Засновники проекту додали, що найближчим часом ресурс Сусід.Online поповниться низкою нових сервісів. Приміром, послуга «БізнесОК» допоможе бізнес-компаніям у пошуку клієнтів, «Коштозбір» - стане інструментом для збору коштів на зазначені цілі. Також творці проекту планують надати можливість місцевим, урядовим і громадським організаціям інформувати жителів міста про свої заходи, проекти, вакансії й т.д., публікувати важливі повідомлення.

Як повідомляв УНІАН, 28 квітня президент України Петро Порошенко підписав указ «Про застосування персональних спеціальних економічних та інших обмежувальних заходів (санкцій)», який передбачає, зокрема, блокування доступу до соціальних мереж «ВКонтакте» та «Одноклассники», а також до ресурсів Яндекс.