Київ. 8 червня. УНІАН. Члени Всеукраїнського об’єднання учасників АТО "Справедливість" заявляють про початок боротьби із псевдо-атошними організаціями, які використовують учасників бойових дій у незаконних схемах.

Про це сьогодні на прес-конференції в УНІАН заявив голова організації Тарас Костанчук.

"Члени нашої організації та представники кількох інших об’єднань ветеранів АТО виступають з ініціативою створення Ради ветеранів АТО з питань етики та моралі для запобігання залучення псевдо-атошними організаціями колишніх бійців АТО під слушними приводами, користуючись їхньою необізнаністю, до сумнівних оборудок – захоплення земельних ділянок, незаконного будівництва, рейдерського захоплення підприємств тощо", - сказав Костанчук.

За його словами, спочатку подібні випадки були поодинокі, але зараз набувають системного, масового характеру. Зокрема, у Житомирі, Ірпені, Запоріжжі, Херсоні, Дніпрі.

"Справжні ветерани АТО, ті, хто проходив через найгарячіші точки, хто втрачав побратимів, не дозволять спаплюжити свою честь і свій статус! Я звертаюся до побратимів – не ведіться на такі сумнівні схеми, повідомляйте нас про них. Гарантую – ми будемо втручатися і розбиратися!" - наголосив Костанчук.

Також він підкреслив, що учасники Ради будуть долучатися до вирішення проблемних питань із надання учасникам АТО земельних ділянок, житла, отримання пільг, якщо окремі чиновники на місцях намагатимуться чинити цьому будь-які перешкоди.

Крім того, Костанчук зазначив, що ветерани АТО позитивно сприйняли заяву міністра внутрішніх справ Арсена Авакова щодо посилення боротьби із рейдерством і готові до цього долучитися.

"Міністр внутрішніх справ днями заявив про жорсткі дії проти рейдерів. Ми готові простягнути руку допомоги, підставити плече в боротьбі з цим явищем!" - сказав Костанчук.