Київ. 30 травня. УНІАН. Група компаній «Адамант» презентувала оновлену версію безкоштовної поштової скриньки INET.UA, орієнтовану на український інтернет-сегмент, особливістю якого є високий рівень захисту конфіденційності даних користувачів.

Як повідомив засновник «Адамант», голова правління громадської організації «Національна Асамблея України» Іван Пєтухов на прес-конференції в УНІАН, на даний час інтернет-ресурс працює у тестовому режимі.

«Ми презентуємо оновлений безкоштовний поштовий сервіс, який ми останніми місяцямиі доопрацювали для зручності та безпеки наших клієнтів... Сам сайт ще в розробці», - сказав він.

За словами Пєтухова, на даний час розробники компанії «Адамант» працюють над створенням однойменного порталу, який об'єднає інформаційно-аналітичний та аудіо-візуальний контент.

Засновник «Адаманта» додав, що поштовий сервіс INET.UA функціонує ще з початку 2000-х років, тому інтерфейс цього майданчика був незручним і потребував доопрацювання.

Технічний директор групи компаній «Адамант» Володимир Підгорний пояснив, що представлений поштовий сервіс створений виключно для громадян нашої країни. Так, на даний час реєстрація в поштовій скриньці INET.UA доступна лише для користувачів з України, проте використовувати послуги сервісу можна з будь-якої точки світу.

«В сучасних реаліях довелося сам сервіс, принаймні, поки що в тестовому режимі, обмежити для реєстрації користувачів виключно українських провайдерів і операторів. Користуватися сервісом можна звідусіль, але от реєстрація прикрита таким чином», - сказав він.

Іншою особливістю даного сервісу, за словами Підгорного, є те, що користувачам не потрібно ідентифікуватися за допомогою мобільного телефону, сервіс не збирає дані про місце розташування клієнтів, а також дозволяє їм використовувати цифровий підпис і механізми шифрування для захисту важливої інформації.

«Користувач, який використовує сервіс, є максимально анонімним», - сказав Підгорний.

Техдиректор додав, що цей сервіс адмініструє громадська організація, а серверне обладнання знаходиться за межами України. Представники компанії «Адамант» не уточнили, де саме, проте підкреслили, що не в Росії.

Підгорний повідомив, що скринька INET.UA надійно захищена від спаму (фільтрує 80-90% «небажаних» листів) і DDos-атак.

Присутній на прес-конференції голова Інтернет асоціації України Олександр Федієнко додав, що цей поштовий сервіс міг би послужити альтернативою заблокованим в Україні російським ресурсам країни-агресора.

«На жаль, в Україні не так багато майданчиків, де наші громадяни могли б розміщувати свої електронні поштові акаунти... Тому я закликаю всіх переходити на ті майданчики електронної пошти, які вже існують у нашій країні», - сказав він.

Як повідомляв УНІАН, 15 травня президент України Петро Порошенко підписав указ про продовження на рік санкцій проти Росії, згідно з яким в Україні буде заблоковано доступ до російських соціальних мереж «ВКонтакте», «Однокласники», ресурсів Yandex, а також заборонено використання бухгалтерського програмного продукту «1С». Доступ до російських соціальних мереж буде обмежений у зв'язку з блокуванням всіх ресурсів сервісу Mail.Ru Group. Під дію санкцій підпадають сайти антивірусних компаній «Лабораторія Касперського» і DrWeb.

За оцінками голови Інтернет асоціації України Олександра Федієнка, оператори не зможуть швидко заблокувати зазначені ресурси, оскільки це складна процедура, що вимагає великих фінансових затрат.