Київ. 29 травня. УНІАН. Цієї неділі, 4 червня, у столиці відбудеться кольоровий пробіг - «Kyiv Color Run!».

Як повідомив під час прес-конференції в УНІАН президент бігового клубу KMRC Костянтин Божко, «Kyiv Color Run!» пройде у Києві вже вчетверте.

«Цієї неділі, 4 червня, традиційно вже четвертий рік поспіль столичний клуб «KM Running club» та компанія «New Balance Україна»» проводять кольоровий забіг під фарбами холі (кольоровий порошок, використовуваний для обсипання чи обливання у розчиненому вигляді учасників однойменного індуїстського фестивалю – УНІАН). Таким чином ми зустрічаємо літо. Також пробіг присвячений дню захисту дітей. Дистанції для учасників невеликі. Традиційно – це фан-забіг. Спортивної складової тут немає. Це 3 та 6 кілометрів на вибір. Пробіг стартує у Києві на Контрактовій площі та захопить вулиці Сагайдачного та частково Костянтинівську. Також у нас є дитячий благодійний забіг. Всі кошти від нього ми передамо дитячому відділенню онкогематології Київського обласного онкоцентру», - розповів Божко.

У свою чергу менеджер проекту Ігор Крицак зазначив, що після закінчення пробігу відбудеться розіграш цінних призів серед його учасників.

«Відбуватись все буде під кольоровим дощем з фарб холі під музику діджеїв. Перед стартом відбудеться традиційна розминка з тренером та дитячий благодійний забіг. Після пробігу на всіх учасників чекає лотерея – розіграш цінних призів та подарунків від партнерів забігу… На події також працюватиме цікава дитяча локація від партнерів заходу. Тобто можна приходити з дітьми і не хвилюватись про те, що їм не буде чим там зайнятись. Буде яскрава локація з аніматорами, де діти зможуть весело провести час», - розповів він.

Представник компанії New Balance Ukraine Лєра Данченко розповіла, яким чином можна долучитись до благодійної частини пробігу.

«Ми вирішили додати благодійну складову до забігу, яка дасть можливість зробити свій внесок у розвиток цього руху. Долучитись до цього може будь-який бажаючий. Перший варіант – можна зареєструвати свою дитину на пробіг 800 метрів і гроші від реєстрації, яка коштує 50 грн, повністю будуть спрямовані на допомогу фонду «Таблеточки», який займається допомогою онкохворим дітям. Другий варіант – можна зробити благодійний внесок в обмін на благодійні сувеніри, які зроблені виключно для цього забігу… Третій варіант – можна просто принести кольорові олівці, будь-яку канцелярію, книжки або інші подарунки хворим діткам. Для нас важливо, що «Kyiv Color Run!» дає можливість нести здоровий спосіб життя», - сказала вона.

Зареєструватись на участь у заході можна як у день пробігу, так і на сайті colorrun.com.ua. На сьогодні на участь у «Kyiv Color Run!» зареєструвалися понад 1200 осіб. Вартість реєстрації – 350 грн. Старт пробігу - 4 червня о 10:00 на Контрактовій площі.