Київ. 25 травня. УНІАН. Організатори дитячого міжнародного конкурсу "Золотий мольберт слідами митрополита Андрія Шептицького" звертаються до керівництва держави з проханням взяти під свій патронат і сприяти щорічному проведенню заходу, який цього року відзначає своє 15-річчя.

Відповідну заяву сьогодні на прес-конференції в УНІАН озвучила засновник форуму та конкурсів "Золотий мольберт" Ольга Михайлюк.

Вона розповіла, що перший етап конкурсу дитячої творчості відбувся у березні, а його фінал, на який зберуться 1257 дітей зі всієї України, розпочнеться у Львові в Соборі Святого Юра. Урочисте нагородження фіналістів мистецького конкурсу відбудеться у Львівському національному театрі опери та балету ім. Соломії Крушельницької.

За словами Михайлюк, цей конкурс не лише виявляє обдарованих до художньої творчості дітей, але й сприяє їхньому спілкуванню та зближенню сходу та заходу України, адже цьогоріч лише з Донбасу та Луганщини до Львова приїдуть близько 300 дітей та вчителів. Водночас, на жаль, через бойові дій в Україні деякі іноземні учасники утрималися від поїздки.

"У нас чомусь не звертають увагу на дитячу творчість. А наша держава потребує творчих людей, а отже, має долучитися до їхньої підтримки... Я звертаюся до керівництва країни підтримати конкурс на державному рівні та виступити в наступних роках співзасновником та співорганізатором Міжнародного форуму дитячої та мистецької творчості "Золотий мольберт слідами митрополита Андрія Шептицького", щоб талановиті діти та молодь могли у творчому спілкуванні пізнавати один одного та розвивати свої здібності, та ще й оздоровлюватися у літніх таборах Карпат", - сказала Михайлюк.

У свою чергу керівник комунікаційного партнера заходу, компанії FRESHPR Орест Вачков сказав: "Я насправді не знаю будь-яких альтернативних акцій, які так допомагають дітям пізнати свою країну, спілкуватися, ділитися досвідом. Тому, я думаю, що у цієї акції повинно бути дуже багато партнерів".