Київ. 18 травня. УНІАН. У Києві відбулася презентація першого єврейського глянцю в Україні «#Нашилюди».

Про це повідомили учасники прес-конференції в УНІАН «#Нашилюди - Made in UA - презентація першого єврейського глянцю в Україні».

За словами видавця журналу Ярослава Кулика, ідея журналу народилася п'ять років тому, але спочатку видання було схоже «на общинне маленьке видання, яке не можна було назвати глянцем».

«Моя ідея полягала в тому, що оскільки Україна є багатонаціональною країною, на базі єврейського журналу зробити глянець, який був би цікавий усім. І щоб кожен, хто будує нову Україну, міг мати в ньому місце. Тому тільки через п'ять років ми досягли того рівня, коли можна офіційно заявити про те, що зараз це вже єдиний і перший єврейський глянець в Україні», - сказав Кулик.

Він зазначив, що журнал націлений на зміцнення дружби між двома країнами - Ізраїлем і Україною. Також видавець журналу розповів, що готується великий матеріал про міжнародний пісенний конкурс "Євробачення-2017", що відбувся в Україні. На його думку, цей конкурс є «невід'ємною частиною нашого життя». Зокрема, в наступному номері буде опубліковано окремий матеріал про представника Ізраїлю на пісенному конкурсі.

«Спочатку наш журнал розповсюджувався по закладах преміум класу. Але оскільки зараз ми йдемо далі, ми зараз входимо в роздрібні всеукраїнські мережі, такі як, наприклад "Союздрук", як мережа супермаркетів VARUS, "Сільпо", і також заходимо на авіалінії», - сказав видавець.

Він повідомив, що наступний номер вийде наприкінці липня. Планується, що кожен новий номер журналу виходитиме один раз на два місяці.

«Журнал - це тільки перша сходинка в нашому розвитку. Зараз ми готуємо великий портал, це буде другим кроком, і у вересні ми запустимо передачу на одному з каналів України, тобто це буде як медіа-комплекс, єдиний медіа-простір», - сказав Кулик.

На інформаційному порталі буде створено архів, із якого всі користувачі всесвітньої мережі зможуть завантажити попередні номери і придбати анонс наступних номерів.

Говорячи про програму, що виходитиме в телеефір, Кулик відзначив, що передача не стосуватиметься питань політики.

У свою чергу, директор зі стратегії та розвитку каналу "1+1" В'ячеслав Фрідман зазначив, що хоча не входить до редакційної колегії журналу і не впливає на його політику, він готовий ділитися з читачами журналу певними життєвими історіями.

При цьому він розповів про можливості розвитку співробітництва між телеканалом і журналом.

«Якщо буде цікаво, безумовно, канал завжди буде використовувати всі форми співробітництва. Я думаю, що все попереду. Дай Бог, щоб все вийшло, щоб журнал прогресував далі. Все залежить від засновника журналу, від головного редактора і того, як він далі буде себе позиціонувати», - сказав Фрідман.

«Поки що все йде до того, мені здається, що журнал успішний і сподіваюся, що так і триватиме», - сказав він.

Разом з тим головний редактор журналу Микола Волківський повідомив, що ідея появи журналу викликана тим, що, на жаль, у даний час в Україні культурна дипломатія і взагалі сфера дипломатії в міжнародних відносинах розвинені слабо.

«І саме в нашому журналі ми об'єднуємо елементи дипломатії, тобто, ми беремо інтерв'ю не тільки у відомих особистостей зі сфери політики або мистецтва. Ми беремо інтерв'ю у дипломатів», - сказав головний редактор.

Зокрема, він розповів, що одна з тем минулого номера стосувалася вшанування жертв Голокосту в Бабиному Яру у зв'язку з 75-ми роковинами трагедії. У журналі було опубліковано матеріал про планування створення Меморіального центру Голокосту «Бабин Яр», до ініціативної групи якого входить голова виконавчої ради Єврейського Агентства Натан Щаранський.

«Ми також плануємо з ним провести інтерв'ю. Показати, що журнал покликаний на розвиток дипломатії», - зазначив Волківський.

Він наголосив, що розвиток відносин між Україною й Ізраїлем мають важливе значення, оскільки Ізраїль був однією з перших країн, яка визнала незалежність України.

«Два дні тому з офіційним візитом прем'єр-міністр України Володимир Борисович Гройсман повернувся звідки? З Ізраїлю. І як ми знаємо, Ізраїль, це одна з таких країн у плані стратегічного партнерства, яка є важливою. І тому ми розвиваємо нашу співпрацю з музикантами, артистами. Ми розвиваємо нашу співпрацю з політиками і об'єднуємо їх в нашому журналі», - сказав він.

У свою чергу почесний консул Держави Ізраїль в Західному регіоні України Олег Вишняков відзначив, що за останні два роки відносини між Україною й Ізраїлем розвиваються семимильними кроками. Він нагадав, що за цей час відбулася велику кількість візитів на рівні парламентських делегацій, рівні спікерів, рівні президентів, і днями відбувся довгоочікуваний візит Гройсмана до Ізраїлю, який відвідав країну на чолі великої делегації, до якої увійшли багато міністрів різних профільних міністерств.

«Було досягнуто дуже багато домовленостей і підписано дуже багато різних договорів. Зокрема, особливо важливий договір щодо співпраці в галузі охорони здоров'я, соціальних сферах», - сказав Вишняк.

Він вважає, що зважаючи на динаміку розвитку подій і відносин між Ізраїлем і Україною, ці відносини розвиватимуться ще глибше і сильніше. Говорячи про намір країн створити зону вільної торгівлі, почесний консул висловив сподівання, що відповідний договір буде підписано до кінця року.

Фото з прес-конференції : https://photo.unian.net/ukr/themes/72774