Київ. 20 квітня. УНІАН. Секретар міськради Дніпра В’ячеслав Мішалов називає помстою з боку партії "Самопоміч" та її керівництва висунуті на його адресу обвинувачення в корупції та доводитиме свою невинуватість і вимагатиме спростування наклепу в судовому порядку.

Про це Мішалов заявив сьогодні на прес-конференції в УНІАН.

За його словами, наприкінці березня в окремих ЗМІ з боку центрального апарату партії "Самопоміч" стала з’являтися інформація з обвинуваченням його в корупційних діях - начебто в лобіюванні на тендерах з модернізації інфраструктури міста інтересів компанії "Мастерстрой", співзасновником якої є його батько.

"Звинувачують, що начебто допомагаю своєму батькові, якій вже понад 30 років займається в системі розбудови об’єктів інфраструктури, вигравати на тендерах. Але, крім фейкової інформації в ЗМІ і наклепу однієї особи, ніяких документальних підтверджень немає і не існує", - сказав Мішалов.

Він пояснив, що компанія "Мастерстрой" дійсно протягом певного часу виграла три тендери щодо реконструкції міської інфраструктури. Втім, в одному випадку 6 із 9 млн грн міських бюджетних коштів були повернуті в зв’язку з неповним виконанням робіт через настання холодів, в другому - результати тендеру були анульовані, в третьому - бюджетні кошти ще не виділялися.

Мішалов наголосив, що він, як секретар міськради, не має права підпису відповідних тендерних документів, на рішення більшості депутатів також вплинути не може.

"Всі ці скарги з явилися після "львівського сміття" і, скоріше за все, інспировані Андрієм Садовим", - сказав Мішалов.

За його словами, коли у Львові виникли проблеми із місцем захоронення побутового сміття, влада Дніпра першою заявила про готовність допомогти і прийняти сміття на своїй території. Проте, як виявилося в подальшому, ситуація із тимчасової почала переростати в постійну. "Ми заявили, що не в змозі більше приймати львівське сміття і проблему треба вже почати вирішувати на місцевому, львівському рівні. Але ситуація не вирішувалася – чи то тому, що не вигідно її вирішувати, чи то не бажають або не вміють. Таким чином піднялася хвиля заангажованих обвинувачень на мою адресу і ще 25 керівників різних рівнів, які перебувають в "Самопомочі", - зазначив Мішалов. При цьому він зауважив, що для "вирішення питання із прийомом і захороненням львівського мусора, яке тепер знає вся країна, мені пропонували величезні кошти, де рахунок йде на сотні тисяч гривень, але я відмовився".

Мішалов зазначив, що він звернувся із позовом до суду з метою, щоби ті особи, які звинувачують його у корупції, в судовому порядку або доказали його вину, або спростували її.

"У той момент, коли з явиться хоч щось проти мене, що являє юридичну силу (я не голослівно кажу), я принесу свій мандат до приймальні міського голови і складу повноваження", - запевнив Мішалов.