Київ. 13 квітня. УНІАН. Найчастіше у березні інтернет-ЗМІ згадували про президента України Петра Порошенка, народного депутата Надію Савченко та прем’єр-міністра Володимира Гройсмана.

Такі дані засновник дослідницької компанії Active group Андрій Єременко оприлюднив сьогодні на прес-конференції в УНІАН.

За його словами, дослідження проводилося впродовж березня 2017 року в усіх регіонах України, включаючи тимчасово окуповані території Донецької та Луганської областей та АР Крим. Було проаналізовано публікації понад 300 он-лайн ЗМІ.

Відео дня

Як зазначив Єременко, якщо брати кількість згадувань про Порошенка за 100 балів, то Савченко набирає за кількістю згадувань 45 балів, Гройсман - 44. Далі йде генпрокурор Юрій Луценко (28 балів), по 18 отримали мер Львова Андрій Садовий, бізнесмен Рінат Ахметов, міністр внутрішніх справ Арсен Аваков, 12 балів отримав народний депутат Дмитро Ярош, екс-прем’єр-міністр Арсеній Яценюк - 9 балів, по 8 - народні депутати Вадим Новинський, Юлія Тимошенко та Олег Ляшко, 7 - Міхеіл Саакашвілі.

Водночас експерт зазначив, що у кримських інтернет-ЗМІ українські політики згадувалися переважно у негативному контексті.

На думку Єременка, це пов’язано з постійною необхідністю окупаційної влади АР Крим доводити кримчанам, що анексія для них була єдиним "благим" виходом.

"Сам факт, що така робота досі є необхідною для російської влади, свідчить про те, що, попри відверто слабку інформаційну роботу України і тотальну пропаганду російських медіа, мешканці Криму продовжують сумніватися в "благості" російської влади і "проблемності" влади української", - вважає Єременко.