Київ. 13 квітня. УНІАН. Державна будівельна компанія «Укрбуд», компанія з іноземними інвестиціями Edelburg Development і німецька інжинірингова компанія SAS BAU GmbH об'єднали зусилля для будівництва інноваційного житлового комплексу Edelweiss House по вул. Звіринецькій, 72, у Печерському районі Києва.

Про це на прес-конференції в УНІАН повідомив генеральний директор компанії «Укрбуд Девелопмент» Олег Майборода.

«Для впровадження передових технологій і підвищення конкурентоспроможності наших проектів, ми залучили партнерів Edelburg Development і SAS BAU GmbH», - сказав він.

Відео дня

Присутній на прес-конференції генеральний директор Edelburg Development Роман Лазарєв зазначив, що житловий комплекс буде оснащено сучасними технологіями на основі розробок європейських інженерів-будівельників.

«За допомогою технологічних рішень ми намагаємося зменшити вартість для наших покупців. Наприклад, ми запроваджуємо індивідуальні вентиляційні системи, які дозволять людям не гріти вулицю під час провітрювання. Адже найбільша кількість тепловтрат відбувається, коли ми відкриваємо кватирки. Кожна квартира буде обладнана такою системою», - сказав він.

За словами Лазарєва, планується також запровадити технології для економії енергоресурсів.

«Планується власна котельня каскадного типу. Це коли котли включаються послідовно залежно від навантаження для економії газу. Також всі місця загального користування будуть обладнані датчиками руху для економії електроенергії», - сказав він.

Лазарєв додав, що у житловому комплексі передбачена необхідна для життя інфраструктура.

«У житловому комплексі є майже вся інфраструктура. Є дитячий садок, кав’ярня, магазин біля будинку і відеоспостереження. Все це на закритій території», - підкреслив він.

Також Лазарєв повідомив, що здача житлового комплексу в експлуатацію планується у 2019 році, а продажі стартували 3 квітня 2017 року.

Присутній на прес-конференції директор компанії SAS BAU GmbH Олександр Семидуберський зазначив, що у житловому комплексі Edelweiss House місць для паркування більше, ніж квартир.

«Дуже дивно, що в Україні не замислюються над тим, що у будинку квартир має бути менше, ніж паркомісць. У Німеччині це прописано законом. На цьому об'єкті ми збільшили кількість паркомісць до 610, тоді як квартир 474. А також підняли стелі, щоб люди відчували комфорт», - сказав він.

У свою чергу, генеральний директор Edelburg Development зазначив, що в разі необхідності паркомісця можуть продаватися окремо від квартир або здаватися в оренду.

«Зараз ціна паркінгу становить не більше 10% вартості квартир, ми продаємо по 12 тис. дол.», - сказав він.

Довідка УНІАН. Державна будівельна компанія «Укрбуд» створена постановою Кабінету міністрів України у 2004 році. До складу компанії входять 14 дочірніх підприємств, в тому числі 5 навчально-курсових комбінатів, 6 проектних інститутів («Київський Промбудпроект», «Львівський Промбудпроект», «Одеський Промбудпроект», «Придніпровський Промбудпроект», «Донецький ПромбудНДІпроект», «Тернопільський Промбудпроект»), 2 генпідрядних будівельних підприємства («Укрмонолітспецбуд» у Києві і «Харківбуд»), готель «Затишок» у Києві.

Edelburg Development - компанія з іноземними інвестиціями, що надає послуги у сфері інжинірингу та девелопменту, була створена у 2016 році. Зараз у портфелі компанії 5 проектів житлової нерухомості у Києві, їх загальна площа становить близько 500 тисяч квадратних метрів. Штат компанії налічує 40 співробітників - професіоналів ринку нерухомості.

Фото з прес-конференції в УНІАН:https://photo.unian.net/ukr/themes/72000