Київ. 11 квітня. УНІАН. В Україні стартував Всеукраїнський поетичний вернісаж «Троянди й виноград», що носить ім’я видатного поета Максима Тадейовича Рильського і триватиме до 25 вересня.

Про це сьогодні під час прес-конференції в УНІАН повідомив директор родинного Фонду М.Т.Рильського «Троянди й виноград» Максим Рильський.

За його словами, поетичний конкурс розрахований на поетів-аматорів країни та ставить на меті залучити до поезії найширші верстви населення. Це вже четвертий конкурс, який проводять родинний фонд Максима Рильського, Український фонд культури, Київський музей М.Т.Рильського за підтримки корпорації «Еталон».

Відео дня

«Це вже четвертий за ліком конкурс. До цього поетичний вернісаж проходив у 2006, 2008, 2012. От нарешті, ми зібрались в четвертий раз… «Троянди й виноград» - це конкурс для найширших верств населення. Метою вернісажу є пропаганда української поезії серед найширшого кола читачів, залучення до творчості молоді», - наголосив Рильський.

У свою чергу президент корпорації «Еталон», член журі вернісажу Володимир Бутко назвав справжнім патріотизмом те, що роблять творчі люди в Україні.

«На сьогоднішній день, на жаль, дуже багато людей потребує різної допомоги. На жаль, ми живемо в такий час. Всім допомогти ми не можемо, але у нас є така традиція за 22 роки існування корпорації – ми в першу чергу допомагаємо творчим людям. На сьогодні те, що роблять творчі люди в Україні, – це справжній патріотизм», - сказав Бутко.

До участі у вернісажі запрошуються творі особистості віком від 10 років і старше. Учасники конкурсу мають визначити та назвати номінацію, надати основні дані про себе – ПІБ, повну адресу, контактний номер телефону, вказати свій вік, освіту, місце роботи, посаду. Всі твори загальним обсягом до 150 друкованих рядків надсилаються на адресу Київського літературно-меморіального музею М.Т.Рильського з поміткою «вернісаж». Номінації вернісажу: патріотична лірика, філософська, пейзажна, інтимна. Вернісаж триватиме по 25 вересня включно. Після цього журі визначить 12 лауреатів і в листопаді запросить їх до Києва на урочисту церемонію – літературно-мистецький вечір, під час якого переможці читатимуть свої вірші та отримають дипломи і почесні відзнаки – кришталеві троянди.

Журі поетичного вернісажу: Борис Олійник, Іван Драч, Микола Луків, Станіслав Шевченко, Петро Засенко, Володимир Бутко, Вікторія Колесник, Максим Рильський.