Київ. 4 квітня. УНІАН. Столичні педагоги закликають колег-освітян активніше ділитися та об’єднувати власні передові розробки у навчальному процесі для пришвидшення та підвищення якості реформування системи середньої освіти.

Про це директор столичної гімназії "Академія" Світлана Петращенко заявила сьогодні на прес-конференції в УНІАН.

За її словами, "зміни в освіті на часі, і нова українська школа - це вимога часу".

На переконання Петращенко, Міністерство освіти та науки «рухається вірно» у напрямку реформування середньої освіти, але для прискорення результатів усім педагогам необхідно об’єднатися та пропагувати, поширювати здобуті ними новації.

Своєю чергою вчитель гімназії Олена Грищенко зазначила, що столичним школам легше у матеріальному плані втілювати нові здобутки та покращувати матеріальну базу навчальних закладів завдяки тому, що столична влада останнім часом приділяє цьому питанню чимало уваги.

У той же час педагог зауважила, що допомогою у вирішенні проблемних шкільних питань може стати єднання "школа-родина", як це свого часу було зроблено в гімназії "Академія", адже кожна дитина переважну більшість часу проводить у навчальному закладі, і родина має долучатися до учбового процесу.

Разом з тим заступник голови батьківського комітету гімназії Олена Черній звернула увагу, що останнім часом вітчизняну освіту все більше намагаються критикувати замість того, щоб надавати конструктивні поради.

"Давайте не просто критикувати, а пропонувати позитивне, ділитися досвідом і рухатися до результату з урахуванням помилок", - сказала Черній.