"Київхліб" заявляє про проведення кампанії з дискредитації роботи підприємства (фото)

13:53, 24 березня 2017
Останні події
88

Київ. 24 березня. УНІАН. Найбільший столичний виробник хліба та хлібобулочних виробів «Київхліб» заявляє про проведення навмисної кампанії з дискредитації роботи підприємства.

Про це на прес-конференції в УНІАН заявив голова правління «Київхліба» Володимир Череда.

«Ми можемо стверджувати, що щодня почали з'являтись негативні статті про діяльність «Київхліба». Такі, як наявність пліснявих грибів у продукції нашої компанії. Крім того, одне з інформаційних агентств обдзвонює бюджетні організації, де ми виграли тендери, й ставить запитання: «Як ви можете далі купувати?» Це дає підстави вважати, що йде кампанія щодо завдання іміджевої шкоди нашому підприємству», – сказав він.

Череда також повідомив, що перевірка Державного центру сертифікації та експертизи сільськогосподарської продукції, на підставі якої «Київхліб» звинувачують у наявності пліснявих грибів у його продукції, проводилася з порушеннями й була проведена необ'єктивно.

«Порядок відбору зразків чітко регламентовано. Для проведення дослідження хліб відбирається на виробництві, а відбір проводився в торговельній мережі. Крім того, акт відбору, в якому зазначено, як він відбувався, до сьогоднішнього дня засекречений. Ми його не можемо отримати. Всі акти відбору відбувалися з порушеннями. Навіть назви хлібобулочних виробів вказані такі, які ми не виробляємо», – резюмував він.

Череда також повідомив, що необхідно вивчати ланцюжок від печі до полиці магазина.

«Після випікання хліб виходить із печі стерильним, і ніяких пліснявих грибів не може бути. Проте хліб є комфортним середовищем для розвитку грибів плісняви, які містяться в повітрі. Тому необхідно вивчати ланцюжок від печі до полиці магазина. В якій точці плісняві гриби могли потрапити або де було створено умови для цього», – сказав керівник компанії.

За словами Череди, спроби зустрітися з редактором видання, яке публікує статті, та провести перевірку відповідно до процедур не мали успіху.

«Сьогодні існує нечесна конкуренція. У мене був дзвінок головному редактору видання, яке публікувало статті про нас, із пропозицією вибрати майданчик і зустрітися замовнику, лабораторії і виробнику, щоб почути один одного. На що отримав відповідь, що майданчик – це суд. Буквально через 2 години почалися публікації», - сказав він.

Довідка УНІАН. Компанія «Київхліб» створена на базі державного підприємства «Київхліб» у 1996 році. До складу компанії входять 5 виробничих цехів у столиці, а також 5 хлібозаводів у Київській області, – в містах Бровари, Макарів, Сквира, Біла Церква та Фастів. Підприємства компанії випускають до 500 тонн хлібобулочних і 20 тонн кондитерських виробів на добу. Асортимент продукції налічує близько 500 найменувань.

Фото з прес-конференції: https://photo.unian.net/ukr/themes/71537

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter