Київ. 23 березня. УНІАН. Сторона захисту українського добровольця, капітана ІІІ рангу ВМС України Юрія Старова вимагатиме від Генеральної прокуратури України з’ясувати, на якій підставі за рішенням суду окупованого Криму його було оголошено в міжнародний розшук і затримано в аеропорту Мюнхена (Німеччина).

Про це на прес-конференції в УНІАН заявив адвокат Старова Олег Березюк.

За його словами, Старов був затриманий 19 лютого 2017 року в аеропорту, коли їхав до США на виставку парашутно-десантної техніки та обладнання, куди був запрошений як фахівець у парашутній галузі.

Як зазначив адвокат, після затримання та з’ясування обставин Старов був відпущений німецькою стороною. "Але, не дивлячись на це, виникає запитання: хто із співробітників Українського бюро Інтерполу дав дозвіл на його оголошення в міжнародний розшук на підставі рішення суду окупованого Криму?" - сказав Березюк.

«Тому ми звертаємося до Генпрокуратури і заявляємо, що в діях Національного бюро Інтерполу є ознаки злочину, адже визнавати якісь рішення якихось судів на окупованій території ніхто не має права. Генпрокуратура має витребувати документи з Національного бюро Інтерполу, на якій підставі Юрія було оголошено в розшук", - додав він.

У продовження теми Березюк не виключив, що російська сторона у такий спосіб намагається затримати та отримати «для своєї розправи» українських добровольців. Адже деякі російські сайти оприлюднили інформацію, що правоохоронні органи РФ оголосили в розшук жителів АР Крим, які брали участь в антитерористичній операції на сході України. При цьому, як зазначив адвокат, російською стороною "встановлено вже 156 таких осіб".