Київ. 16 березня. УНІАН. Український центр оцінювання якості освіти презентував програму "Моє ЗНО", яка дозволяє отримати інформацію про хід і результати зовнішнього незалежного оцінювання через мобільний телефон.

Як повідомив сьогодні на прес-конференції в УНІАН директор Центру Вадим Карандій, програма створена українськими ІТ-спеціалістами за фінансової допомоги Агентства США з міжнародного розвитку та Американських рад міжнародної освіти.

За словами Карандія, після вилучення у 2015 році співробітниками Генеральної прокуратури України серверного обладнання Центру, у 2016 році проведення ЗНО опинилося під загрозою. Проте завдяки вчасній допомозі американських партнерів, крім відновлення функціонування електронної системи, за допомогою компанії Infopulse за участі АТ "Інститут інформаційних технологій" було покращено рівень захисту персональних даних і розроблено для зручності учасників ЗНО програмне забезпечення, за допомогою якого абітурієнт може отримувати інформацію через власний мобільний телефон.

Відео дня

Зокрема, учасник ЗНО через мобільний телефон може отримувати повідомлення про місце та час проведення тестування з обраних предметів; запис тестувань ЗНО до системного календаря мобільного пристрою; нагадування про наближення дня тестування; повідомлення про новини та зміни в проведенні ЗНО; повідомлення про наявність і відображення результатів тестування тощо.

При цьому, як зазначають фахівці, доступ до функцій мобільного додатку "Моє ЗНО" можливий після введення номеру та пін-коду сертифікату учасника ЗНО, який можна завантажити за посиланням htts://play.google.com/store/apps/details?id=com.infopulse.myzno