Київ. 15 березня. УНІАН. Благодійна організація «Київський міський благодійний фонд «Фудбенк» (КМБФ «Фудбенк»), яка є членом Європейської федерації продовольчих банків, до якої входять 23 банків у Європі, закликає всіх виробників продукції, благодійні й громадські організації до співпраці.

Про це на прес-конференції в УНІАН повідомила член правління КМБФ «Фудбенк» Ганна Кочешкова.

«Ми зацікавлені в нових постачальниках і хочемо працювати в тих регіонах, де ще не працюємо. Тому, якщо є бажання допомогти, ми запрошуємо благодійні та громадські організації, а також усіх постачальників до співпраці», - сказала вона.

За словами Кочешковой, на даний момент КМБФ «Фудбенк» працює не у всіх областях України через відсутність контактів із виробниками в деяких регіонах.

«Ми працюємо в 19 регіонах України, але на жаль, не працюємо в решті, тому, що одержуємо продукцію там, де у виробника розташоване виробництво. Звичайно, якщо це молочна продукція, що швидко псується, то в першу чергу ми розподілимо її в прилеглих областях», - сказала вона.

За її словами, за 2016 рік благодійна організація КМБФ «Фудбенк» передала продукцію до 136 громадських і благодійних організацій.

«Завдяки нашим партнерам-постачальникам (Metro Cash&Carry, Mondeliz, Procter&Gamble, Pepsi Co, Johnson&Johnson та інші), в 2016 рік ми передали благодійним організаціям 325 тонн продукції. Цю продукцію ми розповсюдили серед 136 громадських і благодійних організацій, які опікуються дітьми-сиротами, людьми з інвалідністю, людьми похилого віку, багатодітними сім'ями, ветеранами та одинокими матерями», - повідомила Кочешкова.

Присутня на прес-конференції директор із розвитку КМБФ «Фудбенк» Ганна Тронь пояснила, що розповсюдження продукції серед населення здійснюється лише через благодійні та громадські організації.

«КМБФ «Фудбенк» отримує продукцію від виробника і передає її благодійним організація, які розповсюджують цю продукцію серед населення», - сказала вона.

Також присутня на прес-конференції голова громадської організації «Жіноча надія» Альона Гончар висловила подяку фонду «Фудбенк».

«Я хочу висловити велику подяку фонду «Фудбенк», який надає допомогу одиноким мамам. Ця допомога стала можливістю змінити життя, створити сім'ю, і вже вони допомагають іншим. Проте існує ще ряд проблем. Наприклад, нам не вистачає памперсів для дітей і підлітків із ДЦП. Ми звернулися в соціальну комісію і це питання внесено в програму "Турбота", але все одно не вистачає», - сказала вона.

У свою чергу, присутній на прес-конференції представник ради організації ветеранів Подільського району міста Києва Микола Чепель також висловив вдячність фонду «Фудбенк».

Довідка УНІАН. Благодійна організація «Київський міський благодійний фонд «Фудбенк» («КМБФ «Фудбенк») - це некомерційна організація, основною метою якої є об'єднання зусиль різних організацій, юридичних та фізичних осіб для здійснення благодійних заходів, спрямованих на поліпшення продовольчого забезпечення соціально незахищених верств населення та боротьбу з голодом.

«КМБФ «Фудбенк» було зареєстровано в Україні 05.04.2011 року за підтримки Європейської Федерації продовольчих банків, яка була створена в 1986 році й на сьогодні об'єднує 23 продовольчі банки в Європі.

Фото-новини з прес-конференції: https://photo.unian.net/ukr/themes/71340