Київ. 9 березня. УНІАН. Завтра під Кабінетом міністрів активісти вимагатимуть зупинити незаконні забудови у столиці, зокрема, в її історичній частині.

Про це сьогодні під час прес-конференції в УНІАН повідомила голова громадської організації «Барви життя» Лідія Гончаренко.

За її словами, акція розпочнеться об 11.00.

Відео дня

«Це буде акція проти незаконної забудови в столиці. Ми будемо вимагати, щоб чиновники реагували на наші звернення. Хаотична забудова та будівельне свавілля в столиці мають припинитись… Ми повинні боротись за історичний Київ, історію та архітектуру якого потрібно зберегти для нащадків», - наголосила Гончаренко.

Вона також зазначила, що наразі по всьому Києву люди об’єднуються, аби протистояти незаконній забудові.

Своєю чергою киянин Казимир Проценко наголосив на тому, що наразі «йде безперервна боротьба киян за те, щоб зберегти столицю».

Голова громадської організації «Стоп свавіллю» Юрій Федоренко додав, що він та його колеги постійно беруть участь в акціях з недопущення незаконних забудов і виступають виключно за правові методи вирішення питання.

«Наше завдання – об’єднуватись, достукуватись до влади шляхом акцій, протестів. Потрібно використовувати всі методи, окрім радикальних… Але деяких людей потрібно направляти на вірний шлях, щоб вони працювали не на себе, а на свій народ», - наголосив він.