Київ. 17 лютого. УНІАН. Організатори благодійного проекту «Моя школа», мета якого допомогти одній з українських шкіл стати яскравішою і комфортнішою, оголосили про старт краудфандингової кампанії із залучення коштів для реконструкції школи №15 в Маріуполі, яка перемогла в ході голосування.

Про це на прес-конференції в УНІАН повідомив координатор проекту «Моя школа» та фонду FID Foundations Михайло Демшин.

«Наша мета зібрати 4,5 млн грн для того, щоб можна було розпочати реконструкцію школи. Для цього ми збираємося йти на краудфандинг, де очікуємо зібрати близько 1 млн грн. До того ж ми плануємо проводити заходи у великих містах України для залучення коштів. Крім того, у нас є рахунок у «ПриватБанку», куди всі охочі можуть пожертвувати гроші. Зараз відгукнулася велика кількість людей, які хочуть брати участь у нашому проекті і, якщо є бажаючі – ми завжди відкриті», - сказав він.

Відео дня

Присутній на прес-конференції координатор проекту «Моя школа» Сергій Алейник повідомив, що за результатами голосування, яке проводилося, щоб обрати школу для реконструкції, перемогла школа № 15 з Маріуполя.

«Починаючи з жовтня до грудня 2016 всі бажаючі мали можливість проголосувати за ті школи, які виявили бажання брати участь у конкурсі. Всього в голосуванні взяли участь 78 шкіл з усієї України. На сайті проголосували більш як 50 000 людей, і в підсумку перемогла загальноосвітня школа №15 з Маріуполя», - повідомив він.

Також Алейник розповів, що ідея створення проекту з'явилася після публікації статті в інтернет-журналі FAQinDecor про Новопечерську школу.

«Після публікації статті про Новопечерську школу, яка викликала резонанс серед читачів, до нас почали приходити листи з проханням допомогти відремонтувати школу, кабінет... Після цього ми замислилися над тим, як допомогти школам. Завдяки провідним українським дизайнерам і фахівцям у різних сферах, інтернет-журнал FAQinDecor влітку 2016 запустив благодійний проект «Моя школа», мета якого допомогти одній з українських шкіл стати яскравішою і комфортнішою», - сказав керівник проекту.

Також присутня на прес-конференції заступник директора школи-переможця Тетяна Лугова зазначила, що діти, батьки та керівництво школи №15 сприятимуть реалізації цього проекту.

Довідка УНІАН. Інтернет-журнал FAQinDecor, спільно з провідними українськими дизайнерами і фахівцями в різних сферах, запустив благодійний проект «Моя школа». Метою проекту є виконання капітального ремонту однієї із загальноосвітніх шкіл України. Школа, якою займуться професійні дизайнери, визначалася шляхом загального голосування.

Голосування проходило з 1 жовтня до 20 грудня 2016 року на сайті організаторів.