Київ. 8 лютого. УНІАН. Програма розвитку Організації об'єднаних націй (ПРООН) разом із Києво-Могилянською бізнес-школою запускають проект із навчання керівників об'єднань малого та середнього бізнесу, повідомила на прес-конференції в УНІАН заступник директора представництва ПРООН в Україні Блерта Чела.

«Ми разом із Києво-Могилянською бізнес-школою раді запустити нову навчальну програму для керівників об'єднань малого та середнього бізнесу для того, щоб посилити їхні повноваження. Ця програма допоможе розвивати керівникам бізнес-асоціацій такі навички, як фінансування бізнесу, збір коштів та маркетинг», - зазначила вона.

Цю програму запущено у співпраці з Міністерством економічного розвитку і торгівлі України та за фінансової підтримки Швейцарської конфедерації.

«Для нас було принципово, щоб у цій програмі брали участь асоціації з різних сфер. Важливо, щоб були асоціації, які представляють бізнес на сході та асоціації, які представляють жінок-підприємців», - сказав на прес-конференції заступник директора Швейцарського бюро співробітництва в Україні Віктор Шуткевич.

У програмі братимуть участь керівники Української асоціації меблевиків, Спілки сприяння розвитку сільського зеленого туризму в Україні, Вінницька обласна організація «Спілка підприємців «Стіна», Клуб ділових людей, Міжрегіональний союз птахівників і кормовиробників України, Донецька торгово-промислова палата, Ліга ділових і професійних жінок України, які об'єднують близько 2500 малих і середніх підприємств.

Керівник цього проекту в Києво-Могилянській бізнес-школі Едуард Мальцев зазначив, що програма дозволить керівникам об'єднань отримати практичний досвід у розвитку своїх організацій.

«У цій програмі ми організовуватимемо зустрічі керівників із представниками державних органів влади, бізнесу та мистецтва», - зазначив він.

Як повідомляв УНІАН, Міністерство економічного розвитку і торгівлі підготувало стратегію розвитку малого та середнього бізнесу в Україні до 2020 року, в рамках якої планується створити більш якісне регуляторне поле, покращити податкове адміністрування, розвивати підприємницьку культуру, сприяти посиленню конкурентоспроможності, інноваційності та експортної орієнтованості.

Виконання стратегії дасть змогу Україні до 2020 року увійти до ТОП-20 рейтингу легкості ведення бізнесу від Світового банку Doing Business (зараз - 80 місце), збільшити кількість інноваційних підприємств до 20% із 14,6%, а частку прибутку малого та середнього бізнесу в загальній структурі прибутку - до 78% до 72,8%.

Фото-новини з прес-конференціїhttps://photo.unian.net/ukr/themes/70628