Київ. 2 лютого. УНІАН. Інвестори столичних недобудованих житлових комплексів скандального забудовника Анатолія Войцеховського, що перебуває під слідством, – «Стародарницький», «Нова хвиля», «Родинний затишок», «Флагман», «Мега-Сіті», «Перлина» та «Соціально-молодіжна ініціатива» - просять мера Віталія Кличка створити комунальну компанію і допомогти завершити будівництво об'єктів.

Про це на прес-конференції в УНІАН сказав голова правління об'єднання співвласників багатоквартирних будинків «Скай Стар» у ЖК «Перлина» на Троєщині Руслан Вапельник.

«Створити муніципальну будівельну компанію міста Києва, передати цій компанії всі об'єкти Войцеховського, виділити землю, провести аудит і з'ясувати, скільки не вистачає на добудову будинків. Інвестори доплатили б, а місто заробило б гроші. Це дозволило б вирішити всі проблеми з недобудовами Войцеховського», - сказав Вапельник.

Присутня на прес-конференції голова створеного інвесторами житлово-будівельного кооперативу (ЖБК) «Дар» Ірина Абісова зазначила, що створюються кооперативи, підтримувані Войцеховським, які відстоюють його інтереси.

«До нашого кооперативу входять житлові комплекси «Стародарницький», «Нова хвиля», «Родинний затишок», «Флагман», «Мега-Сіті». Ми провели переговори з потенційними забудовниками, які можуть без доплати від інвесторів добудувати будинки і здати їх в експлуатацію. Однак Войцеховський створив багато кишенькових кооперативів, які обливають брудом наш кооператив і тим самим перешкоджають нашій роботі», - сказала Абісова.

Голова ЖБК «Дар» також зазначила, що створення комунальної будівельної компанії вирішило б усі проблеми, але це дуже масштабний проект, і ніхто не хоче брати відповідальність. Тому з боку влади необхідна допомога хоча б із спільними проблемами інвесторів. «Скрізь своя специфіка. Спільні пункти, які присутні у всіх, це проблеми з підключенням мереж, документацією та арештом землі», - сказала вона.

Як повідомляв УНІАН, у липні 2016 року Генеральна прокуратура України повідомила про підозру і затримала забудовника Анатолія Войцеховського, який підозрюється в ухиленні від сплати податків на суму 12,5 млн грн, створенні злочинної групи, незаконному захопленні земельних ділянок під будівництво 42 об'єктів та інших злочинах. Того ж місяця Печерський суд столиці отримав заставу в розмірі 14 млн грн і відпустив Войцеховського під домашній арешт. На даний час він перебуває під слідством.

За даними КМДА, у Києві нараховується майже 500 об'єктів незаконного будівництва, споруджених без належної дозвільної документації, і понад 200 об'єктів, що потребують додаткової перевірки.