Київ. 28 грудня. УНІАН. Активісти створили громадську організацію «Моя Київщина», що займатиметься вирішенням проблем області.

Про це сказав співзасновник ГО «Моя Київщина» Валерій Міщенко на прес-конференції в УНІАН, презентуючи створення цієї організації.

Міщенко зазначив, що громадською діяльністю почав займатися з 2001 року, тому добре знайомий з проблемами Київщини. Він наголосив, що серед основних проблем, якими займатиметься організація, стане, зокрема, боротьба за ліквідацію екологічного лиха в Бориспільському районі в селі Щасливе, де відходи після очищення стічних вод потрапляють в грунт, а звідти в колодязі людей. За його словами, також проводитимуться заходи проти забудови прибережної зони річки Рось у місті Біла Церква.

Відео дня

Міщенко зазначив, що ГО «Моя Київщина» стане об’єднавчою платформою для організацій та рухів з метою «захисту соціальних, економічних та культурних інтересів своїх членів, сприяння впровадження освітньої та просвітницької діяльності, здійснення громадського нагляду та політичного моніторингу життя суспільства».

Він наголосив, що зараз триває робота над запуском проекту інформаційного порталу «Моя Київщина». Міщенко також зазначив, що активісти організації працюють над удосконалення проектів бюджетів міст, районів області на наступний рік.

Головний редактор інформаційного порталу «Моя Київщина» Олександр Павличук наголосив, що сьогодні на Київщині «існує така проблема, як інформаційний вакуум», зокрема, щодо висвітлення фактів корупційних діянь влади в області, фактів незаконних виділень земель, розкрадання бюджетних коштів. Він наголосив, що саме ці проблеми висвітлюватиме портал. При цьому Павличук додав, що в області «вдалося згуртувати навколо себе низку громадських активістів з різних куточків Київщини і результатом цього стала громадська організація, біля якої було створено паралельно інформаційний портал «Моя Київщина».

«Головною метою нашого порталу є висвітлення подій, які відбуваються в області, незаангажовано, чесно», - наголосив Павличук. За його словами, портал «вже запущений» 19 грудня. При цьому він запросив всіх охочих взяти участь в конкурсі на розробку емблеми сайту. За його словами, «переможець отримає символічну суму - 200 гривень».