Київ. 14 грудня. УНІАН. З 25 по 30 грудня у Міжнародному центрі культури та мистецтв (Жовтневий палац) у Києві відбуватиметься показ новорічної феєрії для всієї родини «Холодне серце» за мотивами мультфільму компанії Walt Disney.

Про це на прес-конференції в УНІАН повідомили творці спектаклю.

Як зазначила режисер Тетяна Петраковська, діти хочуть отримати нову і сучаснішу новорічну казку. Тому в сюжеті вистави використані найцікавіші моменти з мультфільму «Холодне серце», але було додано і бачення творців.

«Ми вивчили історію створення мультфільму. Сценаристи «Діснею» спочатку планували зробити три сестри. І просто з часом перейшли на тему взаємин двох сестер, і тому третю сестру вони вирішили залишити на другу частину. Ми зараз вирішили трішки випередити час, і цю третю сестру – ми подарували їй життя», - зазначила Петраковська.

У свою чергу режисер з роботи з акторами Сергій Сакара розповів, що головною темою казки є стосунки в родині, між близькими людьми.

«Ми не позиціонуємо це як спектакль... Ми позиціонуємо це як створення казки, казкової атмосфери. Навіть, може, ми виходимо з концепції як такого театру - ми створюємо більше на межі між шоу з якимось цирком і театральним драматизмом», - сказав він.

Петраковська роз'яснила, що у виставі братимуть участь паркурники, які покажуть свої трюки, будуть використані вогняні та лазерні спецефекти. Вона також додала, що у постановці беруть участь діти.

Продюсер Геннадій Солодов зазначив, що прем'єра вистави відбулася 19 листопада в Одесі.

«У Жовтневому палаці у нас проходитиме 6 днів ця вистава. Воно буде проходити вранці і в післяобідній час, щоб усім було зручно підлаштовуватися, щоб відвідати ці заходи», - сказав він.

Солодов додав, що після Нового року спектакль буде показаний в інших містах України, а також в інших країнах. Зокрема, в Україні феєрію зможуть побачити жителі Херсона, Миколаєва, Кривого Рогу, Харкова і Дніпра, а пізніше – жителі міст Західної України.

За його словами, «Холодне серце» - це не просто вистава, а шоу з інтерактивом.

«Традиційно, як перед усіма новорічними постановками, будуть зустрічати аніматори, буде програма у фойє», - сказав продюсер і додав, що після вистави всі бажаючі зможуть сфотографуватися з улюбленими героями.

Також під час прес-конференції Солодов вручив запрошення на виставу для дітей учасників АТО члену Спілки ветеранів АТО Солом'янського району Олегу Лазарчуку.

Фото: http://photo.unian.net/ukr/themes/69702