Знаменитий співак гастролює в рамках фінального світового турне, що завершує його кар'єру і українським шанувальникам пощастить побувати на двох концертах: в Києві 17 грудня і в Одесі 20 грудня. За визнанням співака, він пам'ятає всі свої виступи в Україні і з вдячністю згадує теплоту української публіки.

Зовсім недавно Хосе Каррерас відсвяткував своє 70-тиріччя. Великий тенор зізнався, що відсвяткував круглу дату без шуму, на приватній вечірці для найближчих людей.

Відео дня

Зараз один з найвідомійших тенорів 20-го століття гастролює по світу з фінальним турне і дорожить кожним моментом. В рамках турне, Каррерас запланував відвідати всі міста, де виступав за 45 років своєї кар'єри.

«Це чудово працювати в цьому віці і ділитися своїми почуттями через музику. Я навчився бути щасливим попри всі випробування і труднощі », - сказав він зі сцени в Токіо, де виступав ввечері напередодні свого 70-річчя.

У Києві на честь ювілею славетного співака готують солодкий сюрприз. Організатори українських концертів замовили для маестро ексклюзивний торт з його солодкою копією. За їх словами, це буде величезний двох'ярусний торт, який приготують за авторським рецептом в одному екземплярі. Кондитер Петро Чедія, який навчався у французькій школі кондитерів, вже почав підготовку цього кулінарного шедевра за два тижні до концерту і вже намалював макет майбутнього торта на папері.

На торті встановлять подіум, на якому і буде стояти шоколадна копія Хосе Каррераса з мікрофоном. Фігурку метра виготовлять у Львові з справжнього бельгійського шоколаду. Харчові фарби, якими її розмалюють, щоб надати портретну схожість з артистом, спеціально замовляли в Італії.

Торт буде вручений Хосе Каррерасу на концерті 17 грудня в НДІ "УКРАЇНА"

В Україні артист виступить у супроводі симфонічного оркестру, диригувати яким буде маестро Давид Хіменес. Саме з ним музикант гастролює останні роки. На сцену разом з прославленим тенором в цей вечір вийдуть більше сотні людей. У тому числі - солістка українського походження Наталія Ковальова, яка гастролює в маестро в світовому турне.

«Після стількох років співу я вирішив, що прийшов момент, коли потрібно зупинитися. Я до сих пір прекрасно себе почуваю і відчуваю на сцені, але день настав. Тому зараз я почав то, що називається фінальним турне, в рамках якого вирішив виступити у всіх місцях, в яких співав за ці 46 років. Звичайно, це неможливо, але я спробую охопити якомога більше міст », - зізнався Каррерас.

У столицю України маестро прилетить на своєму приватному літаку в супроводі продюсера, диригента і музикантів. Пересуватися по місту буде на мерседесі, але без охорони і машини супроводу.

Уподобання в їжі у Каррераса, за словами організаторів, дуже скромні, він не вегетаріанець і не сироїд. Будучи в українській столиці не в перший раз, із задоволенням ще раз спробує місцеву кухню, але якщо раптом побажає, то в готелі, де він збирається трапезувати, йому готові запропонувати азіатське і європейське меню.

Нагадаємо, перебуваючи на піку слави, Хосе Каррерас переміг лейкемію. Лікарі давали йому один шанс з десяти, але він видужав, і тепер з кожного свого виступу перераховує кошти організації, що займається дослідженнями в області лікування лейкемії.

Додаткова інформація про концертиhttp://kvartal-concert.com/afisha/hose-karreras-17-12-2016