Київ. 13 грудня. УНІАН. 74% експертів вважають, що уряд під головуванням Володимира Гройсмана працюватиме весь наступний рік, незважаючи на втрату ним «імунітету» 14 квітня 2017 року.

Такі дані експертного опитування «Оцінка роботи уряду у 2016 році й перспектива його відставки у 2017-му», яке провів аналітичний відділ «Агентства медіастратегій», оприлюднив на прес-конференції в УНІАН керівник цього відділу Євген Булавка.

Він зазначив, що 20% опитаних експертів було важко відповісти на питання подальшої долі уряду, і лише по 3% експертів спрогнозували, що відставка уряду відбудеться ще до кінця дії імунітету й що уряд буде змінено одразу після втрати ним імунітету.

Голова Центру прикладних політичних досліджень «Пента» Володимир Фесенко, який брав участь в опитуванні, зазначив, що серед викликів на наступний рік для уряду «буде спроба політичних сил дестабілізувати ситуацію й усунути уряд».

«І це пов’язано з тим, що у квітні буде закінчуватися мораторій, пов’язаний з імунітетом уряду (після обрання уряду 14 квітня в нього з’явився річний імунітет щодо неможливості відправити його у відставку- УНІАН) і, безумовно, різні політичні сили, зацікавлені передусім в дочасних виборах або в тому, щоби замінити прем’єр-міністра, можливо спробують атакувати уряд і зробити певні зміни в ситуації», - сказав Фесенко.

«Не думаю, що ця спроба буде вдалою, але така спроба може бути саме навесні – або кінець квітня, або травень», - додав експерт.

Заступник директора Агентства моделювання ситуацій Олексій Голобуцький, який брав участь в опитуванні, зазначив на прес-конференції, що до кінця дії імунітету цього політичного уряду його відставки не відбудеться.

За його словами, до квітня у Гройсмана не буде серйозних проблем за умови, що не станеться ніяких катаклізмів з опаленням, з газом. Також експерт зауважив, що сьогодні всі політики залучені до якихось скандалів, але «Гройсман, не маючи власної фракції у Верховній Раді, нібито перебуває поза цією інформаційною війною, яка точиться в Україні вже не перший місяць». «І перспективи того, що він залучиться до цієї війни в найближчі місяць - два, немає», - зазначив Голобуцький.

Опитування проводилося аналітичним відділом «Агентства медіастратегій» 8–10 грудня шляхом телефонного опитування та особистого заповнення анкет експертами. В опитуванні взяли участь 30 експертів.