Київ. 7 грудня. УНІАН. У Полянській об’єднаній територіальній громаді Свалявського району Закарпатської області відбувається саботаж виборів, призначених на 18 грудня.

Про це голова Полянської сільської ради  Закарпатської області, екс-заступник голови  Всеукраїнської асоціації сільських та селищних рад, відомий за межами України своє новаторською діяльністю господарник, кандидат на посаду голови об’єднаної громади - Іван Дрогобецький заявив під час прес-конференції в УНІАН.

«На місцевому рівні йде повний саботаж виборів. Влада місцева робила все для того, щоб не дати відбутись об’єднаній територіальній громаді… Якщо вдасться Поляні пройти цей шлях, то завтра величезна кількість закарпатських сільських та селищних рад почнуть процедуру об’єднання. Вони її зараз не починають тільки тому, що знають, що буде негативна відповідь», - сказав він.

Голова Полянської сільради Іван Дрогобецький також заявив про опір, який чинився при створенні об’єднаної територіальної громади. Наразі, за його словами, напередодні виборів, у територіальній виборчій комісії відбувається беззаконня.

«Зараз ми звертаємось до ЦВК, і у мене є телефонограма, яка направлена кандидатами у депутати, членами територіальної виборчої комісії на безчинства, які відбуваються, – повне ігнорування законності та порядку при підготовці до проведення виборів, на ЦВК. Вона надійшла позавчора, і є повідомлення, що ЦВК отримала цю телефонограму», - акцентував  голова Полянської сільради.

Також, за його словами, триває масовий підкуп виборців.

«Іде підкуп виборців. По 500-1000 гривень роздають мої опоненти. Міліція все знає, і ніхто нічого не робить. Я думаю, що і територіальна комісія себе поводить так, тому що їм сказали робити те, що вони хочуть, і нічого їм не буде за це… Зараз почався ще один етап – членам моєї родини спалили гірськолижний підйомник, ідуть погрози всім людям, які є близькими до мене або лояльними», - заявив Іван Дрогобецький.

Нагадаємо, ЦВК призначила на 18 грудня 2016 року перші вибори голови і депутатів Полянської об’єднаної територіальної громади Свалявського району. Саме під час каденції Івана Дрогобецького село Поляна виграло конкурс на кращий населений пункт Закарпаття і стало другим в Україні.

Фото з прес-конференції: http://photo.unian.net/ukr/themes/69569