Київ. 6 грудня. УНІАН. Центр політико-правових реформ заявляє, що Національне агентство з питань запобігання корупції (НАЗК) за третій квартал 2016 року склало лише 5 протоколів про адміністративні правопорушення у зв'язку з неподанням політичними партіями звітів про фінанси та майно.

Про це повідомив експерт Центру політико-правових реформ з протидії корупції Дмитро Калмиков на прес-конференції в УНІАН.

За його даними, за перший квартал звіти не подали понад 150 партій, але жодного протоколу НАЗК не склало.

«Спочатку НАЗК це пояснило тим, що це вперше партії звітують, і в них було не так багато часу. В принципі, зрозуміти НАЗК можна, і може це правильне рішення»,- додав Калмиков.

Він зазначив, що за другий квартал звіти надали 200 партій з 349, і знову НАЗК не склало жодного протоколу.

«В третьому кварталі прозвітували 231 партія з 350, маємо десь 120 партій, які не подали звіти. І НАЗК вирішило нарешті скласти протоколи і склало 5 протоколів, один з них направило в суд. Чому 5? Чи не вбачається тут якийсь дискримінаційний момент?», - зауважив експерт.

«Якщо такий орган вже ухвалює рішення складати протоколи за таких підстав, то їх би мало бути складено одночасно на всі партії, тоді б НАЗК показало свою незаангажованість і об’єктивність»,- додав він.

Калмиков також повідомив, що якби НАЗК складало ці протоколи, і особи були притягнуті до відповідальності, то держбюджет поповнився б як мінімум на 3 млн грн.