Київ. 22 листопада. УНІАН. Більшість українців (83,5%) загалом негативно оцінюють все, що зараз відбувається в країні.

Про це свідчать результати Всеукраїнського опитування громадської думки, проведеного Київським міжнародним інститутом соціології і представленими на прес-конференції в УНІАН генеральним директором КМІС Володимиром Паніотто.

На запитання «Загалом, як Ви оцінюєте нинішню соціально-економічну ситуацію в Україні?», 82,4% респондентів відповіли «погано». Варіант «ні добре, ні погано/ посередньо» обрали 15,5% респондентів. «Добре» оцінили соціально-економічну ситуацію 0,8% опитаних. Ще 1,3% респондентів не змогли відповісти на це запитання.

Відео дня

Крім того, 65,9% опитаних вважають головною причиною соціально-економічного стану, в якому опинилася Україна, масштабну корупцію у вищих ешелонах влади, 40,5% - військові дії на сході України, 33,6% - безпорадність і непрофесіоналізм чинної виконавчої влади, 25,8% - неспроможність Верховної Ради ухвалювати потрібні країні закони, 5,6% - проведення зовнішніми силами спецоперації з метою усунути зі світової арени державу Україну як конкурента, 2,7% - дії п’ятої колони Росії, 1,8% назвали інші варіанти відповіді, 2% не змогли відповісти на запитання.

Опитування проводилося з 4 по 13 листопада 2016 року. Методом особистого інтерв'ю опитано 2039 респондентів, які мешкають у 110 населених пунктах усіх регіонів України (крім АР Крим віком від 18 років.

У Луганській і Донецькій областях опитування проводилося тільки на підконтрольній українській владі території.