Київ. 17 листопада. УНІАН. З початку каденції Верховної Ради восьмого скликання 27 парламентських комітетів розробили 15 тис. 284 законопроекти.

Про це сьогодні під час прес-конференції в УНІАН повідомила аналітик проекту РАДА громадянської мережі ОПОРА Анастасія Константинівська.

«Найбільше законопроектів, зареєстрованих у ВР у перші два роки роботи Ради нового скликання, стосувались сфери компетенції Комітету з питань податкової та митної політики – 719 законопроектів, Комітету з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності - 478, Комітету з питань бюджету – 395, Комітету з питань правової політики та правосуддя – 385 та Комітету з питань соціальної політики, зайнятості та пенсійного забезпечення – 257 законопроектів. Найменше законопроектів зареєстрували у Комітеті з питань інформатизації та зв’язку - 27, у Комітеті з питань запобігання та протидії корупції – 42 та Комітеті з питань культури і духовності – 49», поінформувала вона.

Відео дня

Аналітик також зазначила, що найбільше законопроектів, які стали законами, стосувались компетенції Комітету у закордонних справах.

«Так, 68% зареєстрованих законопроектів у цьому комітеті стали законами, у Комітеті з питань європейської інтеграції цей відсоток становить 65%, а Комітет з питань регламенту та організації роботи ВР, Комітет з питань транспорту та Комітет з питань охорони здоров’я показали найгірші результати за критерієм законопроектів, що стали законами. В середньому цей показник коливається від 1 до 4%», - зазначила аналітик.