Київ. 27 жовтня. УНІАН. Секретар Затоківської селищної ради Одеської області Галина Барановська заявляє, що її реєстрацію в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб хочуть скасувати, засідання відповідної комісії при Міністерстві юстиції заплановано на п'ятницю, 29 жовтня.

Про це Барановська повідомила на прес-конференції в УНІАН.

«8 жовтня мені вдалося зареєструватися в Єдиному реєстрі, і вже 8 жовтня... ми змогли зайти у селищну раду», - сказала вона. За її словами, з 8 жовтня селищна рада запрацювала на повну силу: «усі працівники селищної ради працюють, погашено всі борги за електроенергію, підписано всі документи щодо видачі безоплатних ліків, немає боргів по жодному з пунктів, за кілька днів усі працівники отримають заробітну плату за жовтень».

Однак, додала секретар селищної ради, їй стало відомо, що в Міністерство юстиції надійшло звернення з проханням скасувати її реєстрацію секретарем і знову внести до реєстру Наталю Вернигору, яка, за словами Барановської, незаконно обіймала цю посаду.

У свою чергу, адвокат Станіслав Клименко повідомив, що на сьогодні комісією при Мін'юсті розглядається вже друга скарга Вернигори з приводу скасування реєстрації в реєстрі Барановської як секретаря. Він нагадав, що селищний голова Затоки Василь Звягінцев із січня перебуває в СІЗО, тому секретар ради автоматично виконує обов'язки селищного голови, а на позачерговій сесії у серпні новим секретарем була призначена Галина Барановська.

Вернигора ж, за словами учасників прес-конференції, не давала можливості зареєструвати Барановську як секретаря, натомість вона сама була зареєстрована секретарем за підробленими документами «сесії» від 16 травня цього року.

«Завтра засідання комісії (при Мін'юсті) ми очікуємо... На нашу думку, ця комісія заангажована в іншу сторону, і жадає розглянути скаргу та скасувати реєстрацію Галини Барановської. Завтра о 10:00 будемо повідомляти», - резюмував адвокат.

Як повідомляв УНІАН, 6 жовтня Барановська, а також депутат Затоківської селищної ради Віктор Янюшкін заявили, що 15 вересня у Затоці стався силовий захват селищної ради, внаслідок чого його робота заблокована.

За їх словами, всередину могли потрапити лише обрані особи, депутатів та секретаря ради не допускали; заробітна плата не виплачувалася, утворилися борги за електроенергію та продукти харчування для школи та дитячого садка, за інші господарські операції. Місцеві жителі, додали вони, звинуватили в організації захоплення одеського адвоката Олександра Погорілого, представника естонської інвестора Марселя Віхмана, і депутата Затоківської селищної ради Наталю Вернигору.

Українська асоціація органів місцевого самоврядування вирішила звернутися до органів центральної влади стосовно розгляду ситуації із захопленням влади у Затоці.