Київ. 19 жовтня. УНІАН. В Києві в Палаці «Україна» 27 жовтня відбудеться грандіозне музичне шоу «Битва оркестрів».

Про це повідомив на прес-конференції в УНІАН режисер-постановник цього дійства Віктор Сирота.

« 27 жовтня в Палаці «Україна» на одній сцені зійдуться два провідних столичних колективи – Національний академічний оркестр народних Інструментів під керівництвом Віктора Гуцала та заслужений академічний оркестр ансамблю пісні і танцю ЗСУ під керівництвом Дмитра Антонюка»,- сказав Сирота.

За його словами, проекту «Битва оркестрів» немає аналогів в усьому світі.

«Битва оркестрів» - унікальний проект компанії «Magic Box». Захід стартував навесні 2015 року, і на музичному рингу вже зійшлися кращі оркестри Одеси, Львова, Миколаєва, Харкова та Києва»,- зазначив Сирота.

Він повідомив, що у найближчих планах «Битви» - залучення до шоу кращих європейських оркестрів.

Сирота пояснив, що за концепцією шоу, на сцені одночасно знаходяться два колективи, які нібито кидають один одному виклик і намагаються перевершити своїх колег власною майстерністю і винахідливістю. Музична битва складається з трьох частин: «Авторські твори», «Національні шедеври та сучасні хіти» і «Найвідоміші світові хіти».

«Шоу створюється прямо на очах глядачів, руйнуючи стереотипне сприйняття симфонічної музики. «Битва оркестрів» - це справжня подія, яка не залишить байдужим жодного слухача»,- запевнив його режисер-постановник.

Він наголосив, що глядачі зможуть побачити яскраве світлове шоу, хореографію у виконанні Ансамблю імені Вірського. Також участь в шоу візьмуть «зіркові» гості - Віктор Павлік, Ольга Чубарєва, Даша Суворова, Фелікс Финдер, колектив Open Kids.

Сирота зауважив, що переможців обиратимуть глядачі, голосуючи своїми квитками.

«Біля сцени і в фойє будуть стояти скриньки і бокси, і глядач буде голосувати своїми квитками»,- додав він.

Диригент заслуженого академічного оркестру ансамблю пісні та танцю Збройних Сил України Дмитро Антонюк у свою чергу зазначив, що проект дуже складний по технічному забезпеченню.

«Дійсно, 55 осіб оркестру народних інструментів… у нас ще буде хор, який нам дозволили взяти на деякі композиції. Тобто, технічно забезпечити світлом, зробити це на європейському рівні, щоб живі оркестри природньо звучали в великому залі на майже 4 тис. глядачів, визвучити солістів, - це надзвичайно складні питання»,- сказав Антонюк.

Диригент Національного Академічного оркестру народних інструментів України Олег Кунтий підкреслив, що родзинкою шоу буде те, що оркестри не є однакового складу.

«Поєднати це, щоб ми звучали і доповнювали один одного - це буде дійсно досить цікаво»,- сказав він.

Народний артист України Віктор Павлік зазначив, що співатиме з обома оркестрами.

«Я вже знаю, що я співатиму і тим колективом, і тим, але хай це залишиться таємницею. Повірте мені, це буде дуже цікаво і дуже неординарно, енергетика буде неперевершено, бо все буде наживо»,- зауважив співак.

Фото з прес-конференції: http://photo.unian.net/ukr/themes/68573