Київ. 12 жовтня. УНІАН. Ринок землі в Україні може бути впроваджений через запуск пілотного проекту в одному з регіонів нашої країни, який дасть змогу сільським жителям пересвідчитися в ефективності цього механізму, повідомив народний депутат, президент Української аграрної конфедерації Леонід Козаченко під час круглого столу в рамках спеціального проекту «УНІАН-АГРО».

«Року, який передбачений для прийняття остаточного рішення (про скасування мораторію на продаж землі – УНІАН), достатньо, але тільки для впровадження пілотного проекту в якомусь регіоні, аби люди пересвідчилися, що їх не обманюють. Активно це робити, як це пропонує Міжнародний валютний фонд, в жодному разі не можна», - сказав він.

Козаченко додав, що запровадження ринку землі в країні сприятиме зростанню капіталізації бізнесу та покращенню доступу сільськогосподарських підприємств до короткострокових грошових ресурсів. Однак він стверджує, що оскільки різка відміна мораторію на продаж землі, що її пропонує Міжнародний валютний фонд, відбуватиметься на тлі падіння прибутковості підприємств і відсутності держпідтримки, фермери побоюються, що їх ошукають.

«Все це треба враховувати», - підсумував Козаченко, додавши, що остаточне рішення про впровадження ринку землі в Україні має бути прийнято з урахуванням думок усіх учасників ринку та профільних асоціацій.

Фото круглого столу: http://photo.unian.net/ukr/themes/68405