Київ. 12 жовтня. УНІАН. Адвокатська спільнота заявляє про незаконність переобрання Ради адвокатів Києва.

Як заявила сьогодні на прес-конференції в УНІАН адвокат Надія Корінна, 8 жовтня у приміщенні Будинку кіно в столиці пройшла Конференція адвокатів міста Києва, на якій були присутні менш ніж 10% адвокатів регіону, і більшість делегатів конференції навіть не чула позицію та бачення своїх колег щодо того чи іншого кандидата до складу Ради адвокатів.

«Близько 30 адвокатів вирішили за всіх адвокатів Києва, що потрібно змінити склад Ради. Питання щодо переобрання Ради адвокатів Києва не ставилось. Більшість з новообраних членів Ради не були там присутні, не було заслухано звіт… Я також є у псевдооновленому складі Ради, але мене не запитували. Будь-яке рішення щодо членів Ради мають бути публічними, і рішення мають приймати більшість адвокатів регіону», - наголосила вона.

У свою чергу адвокат Леся Дубчак наголосила на тому, що публічність та відкритість у питанні обрання членів Ради адвокатів Києва є запорукою того, що буде довіра до осіб, яких оберуть до органів адвокатського самоврядування.

«На даний час у адвокатської спільноти міста Києва, допоки поки ми не оперуємо повним пакетом документів, є великі сумніви легітимності цих зібрань, а відповідно, ставиться під сумнів рішення щодо переобрання Кваліфікаційно-дисциплінарної комісії адвокатури та Ради адвокатів Києва», - сказала вона.

Адвокат Ігор Покатило зазначив, що «на сьогодні є факт злочину. Адвокатурі Києва оголошено війну. Все інше – дебати. Я думаю, що оцінку цим діям має дати орган самоврядування Києва і Рада адвокатів, Кваліфікаційно-дисциплінарна комісія та адвокати Києва». Він заявив, що вважає за доцільне «вийти з пропозицією до Ради адвокатів щодо створення організаційного бюро із скликанням позачергової конференції адвокатів Києва для винесення питання щодо протидії захоплення органів адвокатського самоврядування».