Київ. 7 жовтня. УНІАН. Громадські активісти створили Асоціацію підприємств і підприємців міста Києва та Київської області, покликану захищати малий і середній бізнес регіону від незаконних дій влади, а також закликали всіх небайдужих громадян приєднатися до громадського руху.

Про це заявив голова громадської організації «Асоціація пивної індустрії» Олександр Мельник на прес-конференції в УНІАН.

«Зараз ми хочемо анонсувати створення нового громадського руху. Ситуація в країні і конкретно місті Києві призвела до того, що ми вирішили об'єднається, виступити єдиним фронтом і сказати, що ми робитимемо.

Відео дня

За його словами, влада Києва й області повинна повернути свою діяльність у правове поле, зокрема - виконати рішення судів про незаконність примусового демонтажу малих архітектурних форм, а також рішення Антимонопольного комітету про скасування заборони на продаж алкоголю у тимчасових спорудах.

«Ми готові до діалогу з владою в будь-якому місці і в будь-який час. Ми будемо просити його ініціювати, не доходячи до конфліктів», - наголосив Мельник.

Заступник голови Асоціації підприємств і підприємців міста Києва та Київської області Земфіра Торохтій зазначила, що нова організація допоможе бізнесу відстояти свої законні права.

«Ми створили асоціацію - об'єднання всіх сфер бізнесу, всіх народних силових структур, юристів, підприємців, людей, які просто небайдужі, які живуть у Києві. Ми запрошуємо громадські об'єднання, силові формування, небайдужих громадян, які хочуть жити в місті Києві. Ми об'єднуємося для припинення мародерства і беззаконня влади, для того, щоб змусити правоохоронні органи і суди працювати, змусити владу поважати конституцію і закони України, поважати громадян та їх права. Годі підприємців обзивати баригами, негідниками, злодіями. Таке враження, що підприємці в країні Україна - це математична похибка, яка всім заважає», - зазначила Торохтій.

Водночас голова Асоціації Ольга Коцько наголосила, що малий і середній бізнес зустрічається з безпрецедентним тиском з боку влади.

«Україна в агонії. Кожен зараз повинен розбудити в собі почуття патріотизму. Ми маємо стати пліч-о- пліч як один, захистити своє майно, свої права. Тут жити нашим поколінням, а не поколінням влади. Їм все одно, де жити, вони вже стільки вкрали, що можуть жити в будь-якій точці земної кулі», - зазначила Коцько.

За її словами, новостворена Асоціація надаватиме бізнесу цілодобову консультативну, правову та іншу необхідну підтримку в захисті своїх прав і майна в умовах тиску з боку влади.

Як повідомляв УНІАН, Антимонопольний комітет України (АМКУ) підготував позов щодо Київської міської ради через невиконання нею рішення адміністративної колегії Київського територіального відділення АМКУ про скасування заборони на продаж алкоголю у тимчасових спорудах, яку Київрада прийняла у березні поточного року.

Комунальне підприємство «Київблагоустрій», його субпідрядники та районні адміністрації упродовж 8 місяців 2016 року демонтували близько 1360 комерційних тимчасових споруд.

На початку вересня 2014 року мер Києва Віталій Кличко запевнив, що в столиці залишаться лише законно встановлені і потрібні киянам МАФи. Він повідомив, що зустрічався з представниками цього бізнесу і довів до їх відома наміри влади навести порядок у цій сфері. За словами мера, тим власникам МАФів, хто готовий вести бізнес без порушень і з урахуванням інтересів міста, буде надана така можливість. У планах міської влади залишити в столиці до 7 тис. МАФів.

Фото з прес-конференції: http://photo.unian.net/ukr/themes/68327