Київ. 6 жовтня. УНІАН. В Україні стартував проект «За ветеранів до влади», метою якого є підготовка ветеранів АТО до роботи на державній службі.

Про це на прес-конференції в УНІАН повідомила заступник директора громадської організації STUDENA, координатор проекту «За ветеранів до влади» Оксана Іванців.

«Мета нашого проекту полягає в тому, щоб інтегрувати активних лідерів із ветеранської спільноти в органи державної влади і дати їм певні реальні повноваження для змін у суспільстві та зміцнення довіри до органів державної влади шляхом налагодження плідної співпраці між державними органами та ветеранською спільнотою», - повідомила вона.

Іванців розповіла, що школи з підготовки ветеранів до роботи в органах державної влади будуть працювати у Києві та Краматорську.

За її словами, вже надійшло понад 80 анкет від ветеранів АТО. Анкети можна подавати до 14 жовтня включно, а заняття розпочнуться з 17 жовтня.

У свою чергу заступник голови Київської міської спілки ветеранів АТО Антон Колумбет зауважив: «Ветеранська спільнота дуже підтримує цей проект. Ми співпрацюємо і на етапі надання кандидатів. Звісно, що цими кандидатами, перш за все, стали активісти нашого руху, які вже більш-менш знайомі з органами київської влади. Ми дуже віримо в успіх цього проекту, бо бачимо, наскільки суттєві зміни він може за собою понести».

Керівник апарату КМДА Володимир Бондаренко додав, що реалізація цього проекту допоможе не тільки оновити управлінський апарат, але і зміцнити у людей довіру до влади.

«Сьогодні всі ми усвідомлюємо необхідність залучення не тільки професійних, але й патріотично налаштованих державних службовців, аби Київ став містом, з якого починається якісна реформа управління. Ми першими почали запроваджувати відкриті конкурси і їхній результат, а також результат подальшої роботи таких службовців підкреслює правильність обраного шляху», – сказав Бондаренко.

Проект «За ветеранів до влади» ініційовано ГО STUDENA в рамках Української ініціативи з підвищення впевненості (UCBI) за фінансової підтримки Агентства США з міжнародного розвитку (USAID).

Партнери проекту: Київська міська державна адміністрація, Донецька обласна військово-цивільна адміністрація, Київська міська спілка ветеранів АТО.