Київ. 28 вересня. УНІАН. Родичі 17-річного Михайла Медведєва, загиблого під час переслідування поліцейськими автомобіля BMW, закликають прокуратуру прискорити завершення розслідування справи та передати її в суд.

Про це сьогодні на прес-конференції в УНІАН заявив адвокат родини Медведєвих Вадим Васильєв.

"План досудовго слідства виконаний на 100%, проведено багато слідчих дій. І, на мою думку, матеріали повинні вже передаватися до суду і нічого не заважає скласти обвинувальний акт та відкрити матеріали для ознайомлення. Але слідство продовжено до 17 листопада, і прокуратура чомусь призначає повторні експертизи, в яких немає нагальної потреби", - сказав Васильєв.

При цьому він зауважив, що справа щодо водія BMW Вадима Храпачевського вже слухається в суді. "Справа по Храпачевському вже слухається в суді, а справа Олійника (поліцейський, який підозрюється у вбивстві Медведєва - УНІАН) - досі в прокуратурі міста Києва", - зазначив Васильєв.

Із його думкою погодився присутній на прес-конференції координатор ГО "Автомайдан Київ" Дмитро Карп. "На нашу думку, достатньо проведено розслідування, щоб передати справу до суду", - сказав він.

За словами Карпа, крім Олійника, відповідальність за перевищення службових повноважень мають понести й інші поліцейські, які брали участь у переслідуванні іномарки та застосовували зброю. "Ми будемо в судовому процесі ставити питання та вимагати притягнення до відповідальності всіх учасників того "сафарі". Ми будемо добиватися притягнення до відповідальності ще як мінімум трьох поліцейських", - зазначив Карп.

У свою чергу брат загиблого юнака Леонід Медведєв спростував заяви окремих ЗМІ, що Михайло Медведєв належав до так званої "зіркової молоді". "Він не був, як дехто називає, "мажором". З цими людьми він не товаришував, а був лише знайомий, і саме вони запропонували його підвезти, щоб не витрачатися на таксі", - сказав брат загиблого.

Водночас представники інтересів родини загиблого зазначили, що близькі юнака сумніваються в адекватності покарання Олійника та інших причетних до трагедії, оскільки "за справою стоять високі політичні покровителі з МВС".

Як повідомляв УНІАН, у Києві в ніч на 7 лютого патрульні поліцейські під час переслідування порушника правил дорожнього руху відкрили вогонь по BMW. В результаті загинув 17-річний юнак, який у компанії трьох інших чоловіків у нетверезому стані перебував у цьому авто. Столична прокуратура відкрила за даним фактом кримінальне провадження.

Патрульних поліцейських, які брали участь у переслідуванні автомобіля-порушника, відсторонили від виконання обов’язків до закінчення розслідування провадження, а одному з них - Сергію Олійнику - висунуто обвинувачення у перевищенні повноважень і навмисному вбивстві.

Водій BMW Ростислав Храпачевський обвинувачується у вчиненні опору правоохоронцям. Його суд відпустив під особисті зобов'язання.