Київ. 22 вересня. УНІАН. Громадські активісти закликають столичну владу зупинити незаконну забудову Києва і піти на діалог з місцевими жителями.

Таку заяву зробили активісти, які виступають проти незаконної забудови Києва, під час прес-конференції в УНІАН, на якій були присутні голова громадської організації «Кольори життя» Лідія Гончаренко, активістка проти забудови станції «Героїв Дніпра» Дарія Герасько, представник ініціативної групи жителів вулиці Львівська, 15 Людмила Мотовиловець, голова правління громадської організації «Солом'янський Голос» Ігор Горбасенко, представник ініціативної групи вул. Тростянецька, 6Ж Віра Євтушенко, член ініціативної групи вул. Львівська, 18 Юрій Згорбул.

«Бездіяльність нашої влади, бездіяльність правоохоронних і контролюючих органів призводить до того, що зараз соціальні конфлікти виникають один за одним. Нещодавно стих конфлікт на провулку Святошинському, 2, і знову новий конфлікт – станція «Героїв Дніпра». Це виникає тому, що влада абсолютно, на наше переконання, не дослухається до нас», - сказала Лідія Гончаренко.

Вона також зазначила, що правоохоронні органи не реагують на численні скарги жителів щодо будівництв.

«Нами направлено численні скарги... нічого не змінилося – поліція не приїжджає... Ми дізналися, що така ситуація в кожному районі міста», - сказала Гончаренко.

Вона також розкритикувала меморандум, підписаний між Київською міською державною адміністрацією, забудовниками й правоохоронними органами. «Меморандум - у чому він полягає? У тому, що будівництва тепер буде охороняти поліція, виконуючи функції, напевно, тих самих «тітушок», відштовхуючи місцевих жителів», - сказала активіст.

Гочнаренко вважає, що для вирішення ситуації, що склалася, місцевій владі необхідно, насамперед, створити план розвитку міста, і дотримуватись йому.

«У влади має бути бачення, скільки необхідно шкіл, садків, скільки торгових центрів, соціальних установ. Зараз ви підете в КМДА - вам цього ніхто не скаже. Вони не розуміють, що таке план розвитку Києва, розуміють, але по-своєму», - сказала Лідія Гончаренко.

Як повідомляв УНІАН, за даними КМДА, в 2015 році в Києві було зупинено близько 50 незаконних будівництв. Серед них ЖК «Перлина Троєщини», «Сосновий бір», «Східні ворота» і «Мозаїка», які здійснювалися без дозвільних документів. На самобудах було вилучено будівельну техніку.