Київ. 22 вересня. УНІАН. Найбільший в Україні технічний фестиваль ретро-автомобілів OldCarLand відбудеться з 30 вересня по 2 жовтня в Києві на території Державного музею авіації Національного авіаційного університету.

Про це на прес-конференції в УНІАН повідомив один із організаторів фестивалю Павло Лозовенко.

"На цей фестиваль ми підготували багато новинок. Ми не використовуємо на виставках одні і ті самі автомобілі, а на кожному фестивалі у нас завжди є щось новеньке ", - сказав Лозовенко.

За його словами, одним із головних примірників фестивалю стане легендарний автомобіль Chevrolet Impala 1973 року випуску в кузові кабріолет, який ще не демонструвався в Україні. Також будуть виставлені такі рідкісні автомобілі, як ГАЗ-М20 "Перемога" та "Москвич" 400-420 у версії кабріолет, а також єдина в Україні вантажівка Studebaker.

Як зазначив Лозовенко, крім ексклюзивних ретро, на фестивалі буде організована виставка автомобілів часів Другої світової війни.

За словами організатора фестивалю OldCarLand, власника "Проекту Кофейбус" Вадима Навроцького, також на виставці будуть продемонстровані раритетні автобуси, зокрема автобус "ЛАЗ" 1973 року випуску.

"Можу відповідально сказати, я особисто переганяв цей автобус. Він в унікальному стані. Практично новий автобус", - сказав Навроцький.

За його словами, крім автобусів заводу "ЛАЗ", який виступив одним із партнерів фестивалю, також традиційно будуть представлені автобуси марки "Ікарус". Навроцький також відзначив, що на виставці буде окремо організована експозиція техніки лише українського виробництва.

Також на виставці будуть представлені раритетні мотоцикли, мопеди та велосипеди.

За словами організаторів, це вже п'ятий фестиваль ретро-автомобілів OldCarLand. На ньому буде представлено понад 700 автомобілів із різних країн, зокрема Білорусі та Польщі.

Як повідомляв УНІАН, навесні цього року в Києві пройшов четвертий в Україні фестиваль ретро-автомобілів OldCarLand-2016.