Київ. 14 вересня. УНІАН. Українська зернова асоціація (УЗА) підтримує законопроект про відновлення пільгового режиму справляння податку на додану вартість для всіх аграрних виробників, коли 100% цього податку залишалося в розпорядженні підприємств, повідомив у ході круглого столу в рамках проекту «УНІАН-АГРО» президент УЗА Володимир Клименко.

«Є закон 3851-1, у якому чітко написано, що потрібно зробити, і ми його теж підтримали. Його потрібно винести в зал і проголосувати», - сказав Клименко.

Він також закликав народних депутатів відповідально ставитися до вирішення проблем аграрної галузі.

Як повідомляв УНІАН, законопроект №3851-1 «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо захисту прав платників податку на додану вартість, у тому числі сільгосптоваровиробників» був зареєстрований у парламенті 4 лютого 2016 року. Автори законопроекту пропонують відновити 100-відсоткову акумуляцію ПДВ до 2018 року, при цьому зберегти повернення ПДВ при постачанні продукції за кордон і скасувати штрафи для сільгоспвиробників за те, що в їх виробничому ланцюгу є підприємство, що не сплатило ПДВ.