Київ. 13 вересня. УНІАН. У Києві на підтримку безпритульних тварин 29 вересня відбудеться презентація проекту "Благодійний календар-2017", участь у якому взяли українські зірки.

Про це під час прес-конференції в УНІАН повідомив керівник програми "Територія добра", заступник голови правління БО "Шлях до майбутнього" Богдан Біленький.

Як зазначили учасники проекту, основна мета акції - популяризація гуманного ставлення людини до природи, виховання доброти та уваги до безпритульних тварин в регіонах України; покращення іміджу Києва як міста, яке підтримує європейські цінності у ставленні до тварин; збір коштів на допомогу діючим притулкам і будівництво зоопритулку європейського типу.

Відео дня

"Не зберемо ми з допомогою реалізації календаря кошти на будівництво притулку на 100%. Нереально. Цей календар має бути золотим", - сказав Біленький і додав, що у підсумку низка заходів таки має допомогти зібрати кошти для купівлі землі та побудови притулку біля Києва.

Він уточнив, що їхньою програмою не передбачається відлов стерилізованих безпритульних собак. "Ті собаки, які виросли і живуть на вулиці, – вони розумні, хитрі, вони адаптувалися, їх підгодовують. Найбільша проблема – коли тварина потрапляє на вулицю з дому... Ми хочемо створити притулок, який направлений, першою чергою, не на те, аби збирати безпритульних, а на ті випадки, коли собака стала небажаною чи втратила власника. Аби люди не викидали їх, а привезли і віддали таку тварину нам", - сказав Біленький і додав, що таку тварину тоді легше буде прилаштувати до нової родини.

Своєю чергою, один із учасників проекту, актор Сергій Комаровський зауважив, що акція проводиться для того, аби вирішити проблему безпритульних тварин. "Ми хочемо з допомогою цього всього зробити центр, де будуть зібрані тварини… Помирають літні люди, у них залишається собака. Куди вона піде? Вона піде на вулицю", - сказав він.

Комаровський висловив сподівання, що до пісенного конкурсу "Євробачення", який Київ прийматиме у 2017 році, "ми приведемо наше місто до належного стану". "До нас підключилися такі люди, як Амадор Лопес, Злата Огнєвіч, Світлана Тарабарова, Онука, Манекен, Леся Нікітюк, Раду Поклітару, Джамала до нас приєдналася", - сказав він.

Крім того, участь у проекті взяли акторка та ведуча Ірина Блохіна, акторка та співачка Галина Безрук, ведуча Аніта Луценко, шеф-кухар Ектор Хіменес-Браво та хореограф Дмитро Коляденко. Усі вони сфотографувалися для календаря з котами та собаками.

Передбачається, що у великій презентації "Благодійного календаря-2017" 29 вересня візьмуть участь представники дипломатичного корпусу, посли іноземних держав, громадські діячі, підприємці та політики.

Акція "Благодійний календар-2017" запроваджена БО "Шлях до майбутнього", журналом "ЗооДруг" та компанією COLLAR в рамках благодійної програми "Територія добра".