Київ. 13 вересня. УНІАН. Жителі столиці закликають владу припинити свавілля забудовників і заявляють, що продовжать боротися проти незаконного зведення будинків.

Про це голова громадської організації «Барви життя», активістка проти незаконних забудов Лідія Гончаренко заявила на прес-конференції в УНІАН.

Вона зазначила, що забудовники порушують права киян, які живуть поблизу будмайданчиків за адресами: провулок Святошинський, 2, вул. Коперника, 7, вул. Горлівська, 215 а, б, в.

«Ми не проти забудов, але це мають бути дитячі садочки, школи, реабілітаційні центри. Це все не будується. Чомусь у нашої влади та у забудовників бачення розвитку міста – будівництво висоток та торговельних центрів. Ми будемо боротись і надалі, щоб змінити ситуацію і щоб Київ залишився зеленим та історичним містом», - наголосила Гончаренко.

За її словами, більшість забудовників у сумнівні способи отримують дозвільні документи.

«Все відбувається через корупційні схеми, через знайомства. Отримують документи, починають будувати, а потім ми маємо соціальні конфлікти, коли порушуються статті Конституції… Треба дослухатись до людей, а не просто вриватись у їхні двори, гамселити їх і потім розповідати, що все законно і нормально, а також цинічно говорити, що мають пакети документів і продовжувати будівництво», - сказала активістка.

Своєю чергою, мешканець будинку у Святошинському провулку Олексій Дмитрієв висловив переконання, що «влада нездатна забезпечити елементарні права громадян».

«Провулок від незаконної забудови захищають мешканці. Влада не веде з нами діалог... Наші вимоги наступні: припинити свавілля у Святошинському провулку, набіги озброєних людей. Необхідно вжити заходів для того, щоб незаконний договір на оренду землі відмінити. Ми просимо змінити умови виділення землі в частині цільового призначення. На даній території може бути дитсадок, центр дитячої творчості. У 2009 році теж були спроби захопити землю. Були проведені фіктивні слухання, і є рішення від 2009 року про заборону будівництва багатоповерхівки на цій території. Не дивлячись на це, нашим мером було підписано дозвіл про оренду земельної ділянки під будівництво будинку», - наголосив він.

Разом з тим адвокат, активістка, яка виступає проти будівництва по вул. Горлівська, 215 а, б, в, Анна Чернецька наголосила, що спорудження житлового комплексу за вказаною адресою ведеться без дозволу на будівництво та з грубими порушеннями будівельних норм.