Київ. 7 вересня. УНІАН. У Києві відбулася презентація українсько-ізраїльського Інституту стратегічних досліджень імені Голди Меїр.

Як передає кореспондент УНІАН, про напрямки діяльності установи розповів на прес-конференції в УНІАН директор Інституту Альберт Фельдман.

За його словами, установа відіграє ключову роль у впровадженні осмисленого й доведеного підходу до вирішення політичних, соціальних, економічних, екологічних та інформаційних проблем, з якими стикається наразі Україна.

Відео дня

«Українсько-ізраїльський Інститут стратегічних досліджень виник як продукт співпраці, що вже реалізований в Україні за деякими напрямками з ізраїльськими експертам», - заявив він.

Фельдман зазначив, що серед напрямків діяльності Інституту – енергетична безпека України, альтернативні джерела отримання енергоносіїв; безпека соціуму та протидія терористичній загрозі, аналіз способів подолання екстремізації масових настроїв; реформування охорони здоров'я, модернізація екстреної медицини; психічне здоров'я суспільства та використання досвіду Ізраїлю в допомозі переміщеним особам, жертвам терористичних актів та учасникам бойових дій; використання сучасних технологій в екології та сільському господарстві; конституційний процес і суспільний консенсус.