Київ. 5 вересня. УНІАН. Проведення дочасних виборів до Верховної Ради цієї осені малоймовірно, але ситуацію можуть змінити настрої у суспільстві.

Таку думку директор Агентства моделювання ситуацій Віталій Бала висловив сьогодні під час прес-конференції в УНІАН.

«Мені видається, що осінь хоча і буде жаркою, але навряд чи вона призведе до дочасних виборів (до парламенту) саме восени цього року. Але знову ж – зараз м’яч на боці влади, і по великому рахунку питання виборів чи перевиборів, як на мене, саме в руках влади… Я думаю, що вересень нам дасть відповідь, як буде розвиватися ситуація в напрямку виборів чи перевиборів», - сказав він.

Відео дня

Своєю чергою заступник директора Агентства моделювання ситуацій Олексій Голобуцький зазначив, що народні депутати не хочуть проведення виборів, але «цей парламент може розігнати вулиця».

Говорячи про основні тенденції у політиці, яких можна очікувати восени, Бала зауважив, що, зокрема, всі спостерігатимуть за роботою нового глави Адміністрації президента Ігоря Райніна.

«Всі покладають сподівання. І я думаю, що у вересні стане зрозуміло, чи ці сподівання обгрунтовані, чи ні», - сказав Бала.

Також політолог припустив, що у вересні продовжиться протистояння Національного антикорупційного бюро та Генеральної прокуратури.

«І кожна з цих структур буде намагатися доводити своє лідерство у боротьбі з корупцією», - додав він.

Крім того, на думку Бали, восени можливе загострення ситуації на Донбасі.