Київ. 2 вересня. УНІАН. Громадська організація «Культурний спротив» позивається до СБУ та Державної фіскальної служби через їхню бездіяльність у питанні розповсюдження в Україні друкованої продукції країни-агресора.

Про це сьогодні під час прес-конференції в УНІАН повідомив голова ГО «Культурний спротив» Олег Матвієнко.

За його словами, відповідний позов розглядатиметься 7 вересня о 14.10 в Окружному адміністративному суді Києва.

Відео дня

«Ми закликаємо всіх справжніх патріотів підтримати наш захід, який спрямований на деокупацію культурного простору… Ми хочемо перешкодити ввезенню на територію України друкованого непотребу, який зараз привозять на територію України і який надходить до книжкових крамниць… Непотребу, який пропагує, що наша держава не є державою… Ми хочемо домогтись заборони тих видавництв, які дозволяють собі друкувати і продавати антиукраїнську літературу», - заявив він.

У свою чергу журналіст-правозахисник Володимир Широченко наголосив, що «на сході країни йде війна, але, в той же час, практично ніхто з державних структур не звертає увагу на агресію, яку проводить по відношенню до України РФ у культурному плані. Це телевізійні програми, серіали, газети, журнали, багато книжок, які до нас йдуть».

Він також зазначив, що сьогодні більше 70% друкованої продукції, що реалізується у мережах книжкових магазинів та на книжкових ринках, є продукцією країни-агресора і більшість є контрафактною.

Фото новини : http://photo.unian.net/ukr/themes/67581