Київ. 25 серпня. УНІАН. В суботу, 27 серпня, у Києві відбудеться чемпіонат України Street Workout - 2016 (http://www.street-workout.org/).

Про це повідомив на прес-конференції в УНІАН лідер Міжнародного руху за здоровий спосіб життя, голова міжнародної організації Street Workout, голова ВГО Street Workout Ukraine, президент Всесвітньої федерації стріт воркаут і стрітліфтінга Денис Мінін.

За його словами, захід розпочнеться о 12.00 поблизу Арки Дружби народів.

Відео дня

«Це буде цікаво абсолютно будь-якому жителю України чи туристу. Я запрошую всіх приходити з дітьми. Гарантую на 100%, що кожна дитина, яка побачить цей захід, не зможе пройти повз і назавжди заразиться спортом, бо це доступно і масово», - наголосив Мінін.

Як сказав Мінін, це єдиний чемпіонат, який проходить в Україні без залучення комерційних структур. «Це єдиний чемпіонат, який проходить без спонсорів. У нас немає комерційних структур. Є люди, які підтримують цей чемпіонат. Ми не є офіційним олімпійським видом спорту, ми не є офіційним видом спорту. Нас не підтримують з бюджету. Ми самостійна організація, яка завдяки друзям, однодумцям та спонсорам робимо такі заходи», - наголосив він.

У свою чергу, координатор соціальних проектів міжнародної організації Street Workout, керівник дніпропетровського підрозділу ВГО Street Workout Ukraine Гауранітай Шуліка повідомив, що на чемпіонаті зустрінуться 127 учасників з 25 міст України, які боромуться за звання найсильнішого атлета країни.

Особливістю чемпіонату 2016 року стане доповнення програми жіночими номінаціями: «Жіночий фрістайл», «Підтягування на турніку» і «Віджимання на брусах». Додатковою мотивацією для атлетів стане призовий фонд чемпіонату, який цього разу становитеме 75 тис. грн.

Турнір також відвідають гості зі США, Чехії, Вірменії та Молдови.

«Цей захід проводиться не лише для атлетів, як більшість чемпіонатів, коли приїздять 20-30 осіб, які виступили і все. Він популярний ще й тому, що є шоу-програма для глядачів, конкурси, флеш-моби за здоровий спосіб життя», - наголосив Шуліка.

Як сказав Шуліка, 28 серпня учасники чемпіонату проведуть соціальну акцію на Русанівській набережній. Вони будуть прибирати територію та висаджувати дерева.