Київ. 18 серпня. УНІАН. Громадські активісти руху «Земляки» подали заяви до Національного антикорупційного бюро України (НАБУ) і Генеральної прокуратури з проханням провести антикорупційну перевірку діяльності віце-прем'єр-міністра Павла Розенка у 2005-2009 роках, щоб з'ясувати джерело коштів для купівлі заміського будинку.

Про це на прес-конференції в УНІАН заявив керівник громадського руху «Земляки» Геннадій Борисичев.

«Ми подали заяви до НАБУ і Генпрокуратури і просимо Павла Валерійовича пройти перевірку і продемонструвати, де він знайшов гроші (на купівлю у 2009 році заміського будинку - УНІАН). Нехай НАБУ і Генпрокуратура з'ясують, який сукупний дохід у всіх членів його сім'ї був з 2005 по 2009 рік до моменту придбання цього майна», - сказав Борисичев.

Відео дня

Він зазначив, що у 2009 році Розенко купив заміський будинок вартістю понад 5 млн грн. Активісти засумнівалися у законності походження коштів для його купівлі у Розенка, який у 2005-2009 роках працював заступником міністра соціальної політики.

Борисичев також нагадав, що 8 серпня активісти провели акцію протесту під згаданим заміським будинком, який записано на матір віце-прем'єра. Метою акції було привернути увагу віце-прем'єра до невдоволення активістів політикою уряду по відношенню до тимчасово переміщених осіб.

«Держава не сприяє інтеграції переселенців у місцеві громади, а всіляко намагається їх роз'єднувати, і за допомогою інформаційної політики в тому числі», - заявив Борисичев.

Він зазначив, що активісти виступають проти постанови, що передбачає перевірку фактичного місця проживання переселенців соціальними працівниками, оскільки така перевірка часто проводиться у робочий час. «Тому ми і Павла Розенка прийшли перевіряти у понеділок, коли він був на засіданні Кабміну, щоб показати, що, якщо розробляють закони і постанови, то розробляти їх потрібно для народу, а не проти народу», - сказав Борисичев.

Як повідомляв УНІАН, станом на 15 серпня поточного року на обліку в органах соцзахисту перебував 1 млн 714 тис. 388 внутрішніх переселенців з Донбасу і Криму.

Згідно з повідомленням, за даними структурних підрозділів соціального захисту населення обласних та Київської міської державних адміністрацій, на обліку перебувають 1 387 161 сім'я з Донбасу і Криму.

Більш 953 тис. сімей переселенців звернулися за державною фінансовою допомогою, більше 882 тис. сімей її отримали. Загальна сума перерахованих переселенцям коштів з початку 2016 року становила 1,9 млрд грн.

Фото-новини з прес-конференції:http://photo.unian.net/ukr/themes/67212