Київ. 11 серпня. УНІАН. Будівництво за адресою Садова, 51 в селі Петропавлівська Борщагівка, яке є передмістям Києва ведеться без дозвільної документації, повідомив на прес-конференції в УНІАН директор Адвокатського бюро Кушнарьова Денис Мацкевич.

«Наше адвокатське бюро звернулися жителі сіл Петропавлівської і Софіївської Борщагівки за фактом того, що за їх парканами, в селі де поверховість передбачає 4 поверхи, ведеться будівництво багатоквартирних будинків, забиваються палі зокрема за адресою Садова, 51. За фактом будівництва ми звернулися до Держархбудінспекції України і Київської області... Ми отримали відповідь, що за даною адресою будівництво ведеться фізичною особою, і ведеться це будівництво без жодного дозвільного документа», - сказав Мацкевич.

За словами адвоката, земельна ділянка, на якій ведеться будівництво, було нібито передано місцевою владою в оренду забудовникові, але підтвердження у вигляді рішення місцевої ради немає.

Відео дня

«З'ясувалося, що жодних документів про передачу в оренду цієї земельної ділянки сільський голова не надає», - сказав Мацкевич, додавши, що, відповідаючи на адвокатські запити, депутати місцевої ради не підтвердили прийняття даного рішення сільрадою.

«Якщо є рішення сесії, воно має бути доведене до тих громадян, які мають до нього стосунок», - сказав адвокат.

Присутня на прес-конференції помічник адвоката Ольга Сидорчук зазначила, що за фактами порушень було відкрито кримінальне провадження, проте розслідування заходить у глухий кут.

«Справа в тому, що всі документи, які надходили до Києво-Святошинської прокуратури, або губилися, або були заховані - ми точно не знаємо», - сказала Сидорчук, додавши, що внаслідок неефективності розслідування прокуратурою, кримінальне провадження було передано до слідчого управління Національної поліції у Київській області.

Як повідомляв УНІАН, за даними Держархбудінспекції, третина будівництв в Україні у І півріччі велися з порушеннями, а загальна сума накладених Державною архітектурно-будівельною інспекцією штрафів за даний період становила 120 млн грн.

Фото-новости с пресс-конференціі: http://photo.unian.net/ukr/themes/67110